Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κρεμλίνο: Απαραίτητος ο διάλογος με τις ΗΠΑ παρά τις δηλώσεις Μπάιντεν- Ποια η ατζέντα που θέτουν οι Ρώσοι

Τι ζητούν οι Ρώσοι για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες με ΗΠΑ

Το περίγραμμα της ατζέντας με την οποία θα μπορούσε η Μόσχα να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με την Ουάσινγκτον, παρά τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, έθεσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

  «Είναι απαραίτητο να συνεχιστεί ο διάλογος με τις ΗΠΑ», παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου εναντίον του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίες «κατέστρεψαν τις σχέσεις μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη ρωσική και ουκρανική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη.

  «Παρόλα αυτά, ο διάλογος μεταξύ των δύο δυνάμεων πρέπει να συνεχιστεί, όχι μόνο στη βάση των μεταξύ τους σχέσεων, αλλά και σε ότι αφορά ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, θέτοντας, εν πολλοίς, τη βάση πάνω στην οποία η Μόσχα θα επιχειρήσει να «καθίσει στο τραπέζι» με την Ουάσινγκτον.

 «Αργά ή γρήγορα, Ρωσία και ΗΠΑ θα πρέπει να συζητήσουν για θέματα στρατηγικής σταθερότητας, ασφάλειας, καθώς και άλλα θέματα που μόνο εμείς -σ.σ. Ρωσία και ΗΠΑ- μπορούμε να συζητήσουμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σε μία άτυπη πρόσκληση ενδιαφέροντος προς την Ουάσινγκτον και ειδικότερα στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

 Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ καταγράφηκε την Κυριακή, όταν ο Τζο Μπάιντεν, από τη Βαρσοβία όπου είχε ταξιδέψει, δήλωσε ότι «ο Πούτιν πρέπει να απομακρυνθεί από την εξουσία», επαναλαμβάνοντας τη δήλωσή του τη Δευτέρα, δηλώνοντας ωστόσο ότι ήταν μία «προσωπική στιγμή συναισθηματικής έκρηξης» και δεν σχετίζεται με «αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ