Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φορολογικός έλεγχος στους κληρονόμους του Τράγκα – Γιατί «φοβούνται» τον Γιάννη Αμανατίδη

Το πιο δύσκολο μέτωπο για τους τρεις ζάμπλουτους (στα χαρτιά) κληρονόμους του «θείου» Γιώργου

Φορολογικός έλεγχος
στις εταιρείες του αείμνηστου Γιώργου Τράγκα έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την στήλη big mouth του powergame.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τον σχετικό έλεγχο έχουν προκύψει στοιχεία, που δείχνουν ότι ο Τράγκας είχε «σηκώσει» χρήματα από εταιρείες, οι οποίες μετά από λίγο χρεοκόπησαν.

«Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος που οι κληρονόμοι θέλουν άρον, άρον να τα βρουν για να μην μπλέξουν με το Δημόσιο και τις απαιτήσεις του», σημειώνει η στήλη.

Την ίδια στιγμή, το big mouth κάνει λόγο για διάφορες προσπάθειες που γίνονται για βοηθήσουν παλιό δημοσιογράφο Γιάννη Αμανατίδη, να αποδείξει ποια είναι η πραγματικότητα σε σχέση με την εμπλοκή του στις εταιρείες του Τράγκα. Μάλιστα όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες λένε, ότι αυτό το μέτωπο ίσως και να είναι το πιο δύσκολο για τους τρεις ζάμπλουτους (στα χαρτιά) κληρονόμους του «θείου» Γιώργου.

Αναλυτικά τι αναφέρει το big mouth

Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου είχε ξεκινήσει (όπως μαθαίνω) ένας φορολογικός έλεγχος σε εταιρείες (και όχι μόνο) του συγχωρεμένου του Τράγκα. Αφορμή κάτι αυτοκίνητα που είχε στο όνομά του ο δημοσιογράφος, ενώ ήταν φορολογικός κάτοικος εξωτερικού.

Από την ώρα που ξεκίνησε ο σχετικός έλεγχος, ήρθαν τα πάνω κάτω, με κορυφαίο γεγονός βέβαια, τον θάνατο του ελεγχόμενου. Εκεί που οι φορολογικές αρχές είχαν αποφασίσει να «κλείσουν» τον σχετικό φάκελο, ήρθαν οι αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος για να βάλουν φωτιά στα τόπια. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορούμαι, από σχετικά αξιόπιστη πηγή, πλέον οι φορολογικές αρχές όχι μόνο δεν κλείνουν τον έλεγχο, αλλά τον επεκτείνουν και σε άλλα πεδία.

Για παράδειγμα, στην ΑΑΔΕ έχουν φτάσει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Τράγκας, είχε «σηκώσει» χρήματα από εταιρείες, οι οποίες μετά από λίγο χρεοκόπησαν. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος που οι κληρονόμοι θέλουν άρον, άρον να τα βρουν για να μην μπλέξουν με το Δημόσιο και τις απαιτήσεις του.

…και η ωρολογιακή βόμβα Αμανατίδη

Για τους κληρονόμους του Τράγκα ενδεχομένως το μικρότερο κακό θα ήταν ένας ακόμη φορολογικός έλεγχος. Και γιατί το αναφέρω αυτό; Γιατί υπάρχει κάτι πολύ πιο επικίνδυνο, που ακούει στο ονοματεπώνυμο Γιάννης Αμανατίδης. Πρόκειται για τον παλιό και καλό δημοσιογράφο, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί από τον Τράγκα, σχεδόν σε όλες τις εταιρείες που είχε φτιάξει για να κονομάει. Και ενώ ο συγχωρεμένος ο «θείος» διέθετε περιουσία μεγιστάνα, παρατηρούμε το εξής οξύμωρο στην περίπτωση του εκπροσώπου των εταιρειών του. Ποιο είναι αυτό; Το γεγονός ότι ο Αμανατίδης επί χρόνια ταλαιπωρείται, γιατί ο Τράγκας και οι κληρονόμοι του, αποφάσισαν να κάνουν τους Κινέζους. Προφανώς, λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ήδη έχουν προσφερθεί πολλοί και διαφορετικοί, που δηλώνουν πρόθυμοι, να βοηθήσουν τον Αμανατίδη, να αποδείξει ποια είναι η πραγματικότητα σε σχέση με την εμπλοκή του στις εταιρείες του Τράγκα. Μάλιστα όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες λένε, ότι αυτό το μέτωπο ίσως και να είναι το πιο δύσκολο για τους τρεις ζάμπλουτους (στα χαρτιά) κληρονόμους του «θείου» Γιώργου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ