Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλ.Αυλωνίτης: Με πλήρη επίγνωση της κυβέρνησης, η κρίση της ελευθεροτυπίας στη χώρα μας

Με πλήρη επίγνωση της κυβέρνησης, η κρίση της ελευθεροτυπίας στη χώρα μας 6 διεθνείς οργανώσεις καταμαρτυρούν την κρίση της ελευθεροτυπίας στη χώρα μας, καταγράφοντας με δεικτικό τρόπο ως προς αυτήν, το ρόλο που έχει παίξει το σχέδιο φίμωσης και άνισης μεταχείρισης που υλοποιεί η κυβέρνηση στις ελεύθερες αλλά και αντιπολιτευόμενες δημοσιογραφικές φωνές.

Εξίσου αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική διαπιστώνεται η προσπάθειά της να δυσχεραίνει το έργο ξένων ανταποκριτών, παρεμβαίνοντας ακόμα και στα μέσα ενημέρωσής τους προκειμένου να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία των ρεπορτάζ τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, η έρευνα του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για την έκθεση των πολιτικών κομμάτων στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, αποτυπώνοντας τη ΝΔ να προσεγγίζει σε ποσοστό το 70% και το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να μην ξεπερνά καν το 17%, με τα υπόλοιπα αντιπολιτευτικά κόμματα να παλεύουν κάτω από το 5% του συνολικού χρόνου προβολής, γίνεται σαφές πως η ενημέρωση του ελληνικού λαού στερείται βασικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων της πληροφόρησης σε καθεστώς δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει βαλθεί να απαξιώνει συστηματικά την εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη και τον κόσμο προς όφελος των μικροπολιτικών του σκοπιμοτήτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει τους Έλληνες σαν κατοίκους υπανάπτυκτων χωρών, όπου η παραπληροφόρηση και η διαφθορά είναι νόμος επιβίωσης.

Όμως, όσο οι κυβερνώντες λησμονούν τις συνταγματικές τους υποχρεώσεις, τόσο θα μεγεθύνεται το κύμα κοινωνικής αντίδρασης που αναζητά τη δημοκρατική διέξοδο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ