Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημοσκόπηση Pulse: Με 8,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογές στο τέλος της τετραετίας θέλουν οι πολίτες

Η ακρίβεια απασχολεί τους πολίτες – Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 14%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λϋση με 4,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

prothesi-psifoy-meanagogi__1_

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 56% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ 

parastasi-nikis_0__1_

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 25%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 33%.

katalliloteros_0

Ως προς το ερώτημα για το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 45% απαντά το 2023, το 30% λέει μέχρι το φετινό καλοκαίρι και το 16% μέχρι το τέλος της χρονιάς.

xronos-eklogon_0

Πολύ και αρκετά προβληματισμένο δηλώνει το 85% (70%+15%) των πολιτών στην καθημερινότητά του από τις πρόσφατες ανατιμήσεις σε ενέργεια, προϊόντα και υπηρεσίες, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις το 2% δηλώνει ότι ανησυχεί λίγο ή ελάχιστα, ενώ ένα 5% απαντά ότι ανησυχεί «μέτρια».

akrivia1
jy

Στην ερώτηση ποια κατηγορία οικογενειακών εξόδων προκαλεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό, το 45% απαντά το ρεύμα, το 20% η θέρμανση, το 13% τα τρόφιμα και το 12% τα καύσιμα. 

Αναφορικά με τα μέτρα και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την στήριξη των καταναλωτών στις πρόσφατες ανατιμήσεις, το 83% λέει ότι «απαιτούνται άλλα ή και άλλα μέτρα». Όμως το 45% θεωρεί ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ ένα ποσοστό 45% κρίνει ότι τα μέτρα είναι προς την λάθος κατεύθυνση.

metra-kivernisi

Απαισιόδοξοι ως προς το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι οι πολίτες, καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, το 35% απαντά ότι θα τελειώσει τους επόμενους μήνες και το 32% τις επόμενες εβδομάδες

Μάλιστα, ένα 11% πιστεύει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει «αργότερα», ενώ μόλις ένα 2% απαντά «τις επόμενες ημέρες».

polemos-lixi

Οι πολίτες σε ποσοστό 77% δηλώνουν «πολύ» και «αρκετά» προβληματισμένοι από τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις συνέπειές τους. Μόνο το 4% δηλώνει από ελάχιστα έως καθόλου προβληματισμένο.

polemos-exelixeis_0

polemos-vasimes-avasimes__1_

Τέλος, σε ερώτηση αν βρίσκουν βάσιμους ή αβάσιμους τους ρωσικούς ισχυρισμούς που οδήγησαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, ένα 56% απαντά ότι οι ισχυρισμοί έχουν κάποια βάση, ενώ ένα 78% απαντά ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις είναι απαράδεκτες. 

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ