Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παπαευαγγέλου: Το Φθινόπωρο πιθανότατα θα χρειαστεί τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό – Καμία νέα άρση μέτρου μέχρι τέλος Απριλίου

Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του πανδημικού κύματος της Όμικρον 2

Τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ανέφεραν στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας
η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής  Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 21.099 νέα κρούσματα, ενώ 51 συμπολίτες μας κατέληξαν και 355 είναι διασωληνωμένοι.

Είναι σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί, καθώς η πανδημία είναι σε έξαρση υπουγράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός, Mίνα Γκάγκα, καθώς καταγράφεται αύξηση των νέων νοσηλειών. 

Ακόμη, η κα Γκάγκα απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη η ζήτηση για τα αντιικά χάπια, καθώς γίνονται 770 αιτήσεις την ημέρα. Για το μονοκλωνικό της Astrazeneca είπε, ότι δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία.

Παπαευαγγέλου: Είμαστε κοντά στην κορύφωση του νέου κύματος – Kαμία χαλάρωση των μέτρων το Πάσχα

Από την πλευρά της, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως: «Είμαστε κοντά στην κορύφωση του νέου κύματος, θα κορυφωθεί εντός των επόμενων ημερών», σημειώνοντας πως παρατηρούνται περισσότερα κρούσματα σε μεγαλύτερες ηλικίες.

«Υπάρχει σταθεροποίηση αλλά με σαφή μετακίνηση των κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Σημαντική αύξηση καταγράφουν τα ενεργά κρούσματα στο λεκανοπέδιο που φτάνουν τα 176.000», προσέθεσε η κ. Παπαευαγγέλου, υπογραμμίζοντας πως η αποκλιμάκωση είναι πολύ αργή, προσθέτοντας ότι επικρατεί η παραλλαγή Όμικρον, στην οποία οφείλεται η έξαρση των τελευταίων εβδομάδων, ενώ ανησυχεί η διάμεση ηλικία κρουσμάτων που πλέον είναι τα 41 έτη.

«Ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να προσέχουν και να μην κολλήσουν, κανείς δεν είναι άτρωτος», τόνισε, επισημαίνοντας πως «συμφωνήσαμε με την εισήγηση του υπουργείου Υγείας να μην υπάρξει χαλάρωση των μέτρων το Πάσχα», κάνοντας έκκληση για μια ακόμα φορά σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Το Φθινόπωρο πιθανότατα θα χρειαστεί τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό

Η κα Παπαευαγγέλου ερωτηθείσα για την πιθανότητα χορήγησης 4ης δόσης είπε ότι: «Mελετάμε όλα τα κλινικά δεδομένα για την τέταρτη δόση και θα πρέπει να περιμένουμε  να δούμε τι θα αποφασίσουν και οι άλλες χώρες. «Το φθινόπωρο πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί επαναληπτική δόση», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η  προστασία που προσφέρει η γ’ δόση είναι πολύ μεγαλύτερη από τις δύο.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα προβλέπουμε ύφεση τους επόμενους έναν με δύο μήνες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ