Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Gazprom: Συνεχίζεται η τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο μέσω Ουκρανίας

Gazprom: Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 1η Απριλίου, ότι συνεχίζει να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, συμβαδίζοντας με τα αιτήματα από Ευρωπαίους καταναλωτές.

Η εταιρία δήλωσε ότι τα αιτήματα ανέρχονται σε 108,4 εκατ. κυβικά μέτρα για την 1η Απριλίου από 109,5 εκατ. κυβικά μέτρα μία ημέρα νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για το εμπόριο φυσικού αερίου με μη φιλικές χώρες, αφού πρώτα επεξεργάστηκε το σχέδιο που του πρότειναν η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και η Gazprom.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, για να μπορούν οι δυτικές χώρες να αγοράσουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία, πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες που δεν βρίσκονται σε καθεστώς κυρώσεων.

Ο Πούτιν πρόσθεσε πως η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου από «μη φιλικές χώρες», εάν δεν πληρώνουν σε ρούβλια από την Παρασκευή 1η Απριλίου.

Διαβάστε σχετικά:

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ