Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πάτρα: Ανοίγει ο φάκελος των θανάτων και των δύο μικρότερων κοριτσιών – Πιθανόν να συνενωθούν οι δικογραφίες (Βίντεο)

Τι επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας

Συνεχείς εξελίξεις προκύπτουν για την υπόθεση της Πάτρας
και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μετά τη σύλληψή της η έρευνα συνεχίζεται καθώς προς το παρόν παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ανοίγει ξανά τους φακέλους των δύο μικρότερων αδελφών της 9χρονης, αναζητώντας κοινά στοιχεία με την υπόθεση που εξιχνιάστηκε.
Και οι δύο θάνατοι έχουν κοινά γνωρίσματα με το θάνατο της Τζωρτζίνας, όπως ότι επήλθαν μυστηριωδώς από ανακοπή καρδιάς, κι ενώ δεν είχαν διαγνωστεί παθολογικά προβλήματα καθώς και ότι και τα δύο παιδιά κατέληξαν ενώ δεν υπήρχαν άλλοι μάρτυρες μπροστά.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, 3,5 ετών, που έγιναν στο ίδιο εργαστήριο με αυτές της Τζωρτζίνας, βγήκαν καθαρές, ενώ οι ιστολογικές καταλήγουν στο συμπέρασμα εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, εύρημα που είναι συμβατό με θάνατο από ασφυξία. Αντίστοιχα είναι τα ευρήματα και σε ό,τι αφορά το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές ενώ από τις ιστολογικές διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν αλλοιώσεις στα εγκεφαλικά κύτταρα που απαντώνται σε περιπτώσεις ασφυξίας.

Πιθανόν να συνενωθούν οι δικογραφίες

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας και υποστήριξε πως πιθανόν να συνενωθούν οι δικογραφίες.

«Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ έκανε μία μεθοδευμένη δουλειά, και δεν μπορεί κανείς να αποδώσει ψεγάδι στην διαχείριση της κατάστασης. Η ανάκριση θα φωτίσει την υπόθεση, η μη ομολογία της κατηγορουμένης θα κρατήσει το ενδιαφέρον και θα απασχολήσει πάρα πολύ καιρό, το θεωρώ βέβαιο ότι δεν θα παραδεχθεί τίποτα. Η υπόθεση δεν θα κλείσει άμεσα, ενδεχομένως να φτάσει μέχρι και τον Άρειο Πάγο. Σίγουρα θα έρχονται και άλλα στοιχεία και πιθανώς να συνδυαστούν οι δικογραφίες και των άλλων παιδιών», είπε.

Παράλληλα απέκλεισε το γεγονός να θεωρηθεί ελαφρυντικό το σύνδρομο Μινχάουζεν. «Το σύνδρομο Μινχάουζεν δεν αποτελεί διέξοδο νομική, δεν είναι ψυχική διαταραχή, ξέρει ακριβώς τι κάνει. Πιστεύω πως δεν θα θεωρηθεί ελαφρυντικό το να έχει αυτό το σύνδρομο κάποιος», υπογράμμισε.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ