Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βαρβιτσιώτης στα Παραπολιτικά 90,1: Στείλαμε επιστολή στον ΟΗΕ επειδή η Άγκυρα έχει αυξήσει την ένταση – Τι επιδιώκει ο Ερντογάν ζητώντας αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Στόχος μας είναι να αποτρέψουμε τη γείτονα από το να ανοίξει τις ορέξεις της να εισβάλει σε ελληνικό έδαφος

Έχει αυξηθεί η ένταση από την τουρκική πλευρά και για το λόγο αυτό στείλαμε επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε στα στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη η Τουρκία ζητάει αποστρατιωτικοποίηση των νησιών προκειμένου να πλήξει την ελληνική κυριαρχία, επομένως η χώρα μας πρέπει να αποτρέψει τη γείτονα από το να «ανοίξει τις ορέξεις της για να μπει σε ελληνικό έδαφος και ελληνικά νησιά».

Όσον αφορά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας κινείται σε τρεις άξονες, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Ο πρώτος είναι η υιοθέτηση ψύχραιμης στάσης, ο δεύτερος η ενεργοποίηση όλων των πιθανών συμμαχιών που έχει η Ελλάδα όπως ΗΠΑ και Γαλλία  και ο τρίτος η συνέχιση του εξοπλιστικού προγράμματος που θωρακίζει την ελληνική επικράτεια και την ελληνική κυριαρχία.

Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αντιληφθεί ότι πρέπει να ανταποκρίνεται έγκαιρα και με αποφασιστικότητα σε ένα προκλητικό πλαίσιο που δημιουργούν οι Τούρκοι.

Σε ότι αφορά το βέτο είπε πως είναι ένα εργαλείο που προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα.

Για την ενεργειακή κρίση είπε πως είναι εξαιρετικά δύσκολη μια ομοφωνία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ ενώ είπε πως τα κράτη – μέλη δεν έχουν καταλήξει σε ομοφωνία σε κάποια θέματα

Τόνισε ότι στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συζητηθεί η επισιτιστική κρίση που όπως είπε θα οδηγήσει σε μεταναστευτικές πιέσεις.

Όοσν αφορά τη στάση της χώρας μας όσονα φορά τον πόλεμο στην Ουκρανία είπε πως δεν είναι τυχαίες οι επιθέσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ