Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πάτρα: Δεύτερη εκταφή της Τζωρτζίνας ζητά ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης – Πότε θα αποφασίσει η ανακρίτρια

Από μέρα σε μέρα η απόφαση μετά τις διευκρινίσεις που έδωσε στην ανακρίτρια ο ιατροδικαστής Μπουζιάνη

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά το θρίλερ των θρίλερ στην Πάτρα να υιοθετήσει ή να απορρίψει την εισήγηση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη για δεύτερη εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο ιατροδικαστής κατέθεσε χθες ενώπιον της Χριστίνας Σαλάππα προκειμένου να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις για το πόρισμά του γύρω από τον ξαφνικό θάνατο του κοριτσιού, στα τέλη του περασμένου Γενάρη, τον οποίο απέδωσε σε δηλητηρίαση από κεταμίνη.

Η κατάθεση του πραγματογνώμονα ήταν μεν τυπική, καθώς διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα, ωστόσο θεωρείται κομβικής σημασίας, ενώ δεν έγινε γνωστό αν ο ιατροδικαστής επέμεινε στη δικαστική λειτουργό ότι οι μελανιές που εντόπισε στο πρόσωπο της Τζωρτζίνας ήταν πράγματι πτωματικές υποστάσεις.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Μπουζιάνης στην έκθεσή του, που είχε υποβάλει στις 12 Μαΐου, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, ανέφερε πως η χορήγηση της φονικής ουσίας στο παιδί είχε γίνει ενδοφλέβια, κι ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Ο Σωτήρης Μπουζιάνης ανίχνευσε στην Τζωρτζίνα ποσότητα κεταμίνης των 6,5 mg/Ml. Κατά την έρευνα, έγινε σύγκριση της ποσότητας αυτής με συνολικά 114 περιπτώσεις θανάτων που υπήρχαν στη διεθνή βιβλιογραφία και αφορούσαν σε ανθρώπους που απεβίωσαν εξαιτίας χορήγησης της ίδιας ουσίας.

Από τις 114 περιπτώσεις προέκυψε ότι ο μέσος όρος της ποσότητας κεταμίνης που βρέθηκε στους οργανισμούς των θανόντων ήταν 2,4 mg/Ml, γεγονός που σημαίνει ότι στην Τζωρτζίνα ανιχνεύτηκε τριπλάσια ποσότητα σε σχέση με το μέσο όρο. Ως προς τις βλάβες που προκλήθηκαν στα όργανα του παιδιού, κατά την έκθεση, εμφανίστηκαν στο ήπαρ, στα κολποειδή πυλαία τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας.

Στο τέλος της έκθεσής του ο κ. Μπουζιάνης σημείωνε επίσης ότι «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου». Η παρατήρησή του αφορούσε στη διακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες το κορίτσι είχε υποστεί την πρώτη του καρδιακή ανακοπή, τον Απρίλιο του 2021, που είχε οδηγήσει σε εγκεφαλική παράλυση.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέας εκταφής, δήλωσε ότι αυτό θα δώσει ένα τεράστιο υπερασπιστικό ισχυρισμό στα χέρια της 33χρονης.

«Εάν δεν βρεθεί χορήγηση της ίδιας ουσίας στο παρελθόν, με βάση την εξέταση που θα γίνει, προκύπτει ότι για πρώτη φορά χορηγήθηκε η ουσία στις 29/01 στο νοσοκομείο, όπου υπήρχε μία μητέρα που ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα για αυτή την ουσία και μία ομάδα γιατρών και νοσηλευτών της ΜΕΘ που είχαν στα χέρια τους ένα βαλιτσάκι, που από την έρευνα προέκυψε ότι το βαλιτσάκι αυτό είχε τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 27 Μαϊου 2022

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ