Ο προπονητής των “κόκκινων”, Γιούργκεν Κλοπ, μιλώντας στην Συνέντευξη Τύπου δήλωσε:

«Η διάθεσή μας είναι καλή, πολύ καλή. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ. Τόσο ο Φαμπίνιο όσο και ο Τιάγκο μοιάζουν εντάξει. Ο Φαμπίνιο προπονήθηκε κανονικά, ο Τιάγκο προπονήθηκε χθες και θα προπονηθεί ξανά». «Η Ρεάλ είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην διοργάνωση. Κάποιοι από τους παίκτες τους μπορούν να το πάρουν για πέμπτη φορά και ο προπονητής τους για τέταρτη. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε την εμπειρία όμως είμαστε εδώ για τρίτη φορά σε πέντε χρόνια – αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο. Δεν σκεφτόμαστε τι θα νιώσουμε εάν νικήσουμε. Θα σημαίνει πολλά το να νικήσουμε. Εάν είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, θα ξέρεις πως ότι έχουν καταφέρει τα αγόρια μέχρι τώρα είναι εκπληκτικό. Στο τέλος, φυσικά έχει να κάνει με το χρώμα του μεταλλίου. Είμαστε εντάξει με αυτό. Είμαι περήφανος για όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα».

Για τις δηλώσεις περί “εκδίκησης” από τον Σαλάχ:

«Ο Σαλάχ το βιώνει διαφορετικά. Όλοι μας παρακινούμαστε από διαφορετικά πράγματα. Αυτό είναι απόλυτα οκ και δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Ο τελικός του 2018 δεν είναι το μόνο κίνητρο του Σαλάχ αλλά είναι φυσιολογικό ότι θέλει να διορθώσει τα πράγματα. Έχουμε πολλούς λόγους να τα δώσουμε όλα».

Για τον Σαντιό Μανέ:

«Ο Μανέ είναι διανύει την καλύτερη φόρμα της ζωής του. Είναι απόλαυση να τον βλέπεις τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες. Του έχουμε ζητήσει πολλά – πολλά σε τελικούς και σε τέτοιους αγώνες. Είναι σίγουρα μια από τις πιο επιτυχημένες σεζόν για αυτόν και για εμάς».

Για τον Ναμπί Κεϊτά:

«Είναι σημαντικό να προπονείσαι συστηματικά και να παίζεις συστηματικά. Αυτό έκανε ο Ναμπί Κεϊτά φέτος. Και αυτός είναι στην κορυφαία κατάσταση της ζωής του, θα έλεγα. Είχε μια καλή σεζόν και είναι ένας απίστευτα σημαντικός παίκτης για εμάς».

Για το ποιος είναι το φαβορί:

«Δεν ξέρω ποιος είναι το φαβορί. Από την δική μου οπτική γωνία, θα έλεγα η Ρεάλ Μαδρίτης λόγω εμπειρίας, αλλά θέλω και εμάς στο ίδιο επίπεδο. Εάν είμαστε σε καλή κατάσταση είναι δύσκολο να μας αντιμετωπίσεις. Η μόνη μου ανησυχία αυτήν την στιγμή είναι να παίξουμε καλά».

Για τον τελικό του 2018:

«Για ό,τι κάνεις πρέπει να κερδίσεις εμπειρία. Όταν έχεις μια νέα δουλειά , δεν θα είναι η καλύτερη μέρα της ζωής σου. Συνέβησαν πράγματα στον τελικό του 2018. Πρέπει να μάθεις για να νικήσεις. Έπρεπε να μάθω με τον δύσκολο τρόπο, έχασα αρκετούς τελικούς στην ζωή μου».

Για όσα ετοιμάζει στο τακτικό κομμάτι:

«Εάν έκανα κάποια έκπληξη (τακτικά) για τους παίκτες μου ίσως θεωρήσουν ότι έχω άγχος. Εάν κάνεις τα σωστά πράγματα όλη την ώρα, πρέπει να το κάνεις επίσης και στον τελικό. Το να είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο θα ήταν ωραίο».

Αντσελότι: Έχω καλές αναμνήσεις από τους τελικούς που έχω συμμετάσχει

Ο Αντσελότι ιο λακωνικός προετοιμάζεται για τον πέμπτο τελικό UEFA Champions League στην καριέρα του ως προπονητής και δήλωσε σχετικά: «Έχω καλές αναμνήσεις από τους τελικούς που έχω συμμετάσχει. Έχασα από την Λίβερπουλ το 2005 και ειρωνικά αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση από τις ομάδες μου σε τελικό. Είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε, έχουμε καλό μομέντουμ, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα δούμε εάν είναι αρκετό για να νικήσουμε το παιχνίδι, μια και μερικές φορές στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορείς να επηρεάσεις».

Για τα δυνατά σημεία της Ρεάλ Μαδρίτης:

«Αξίζαμε να είμαστε στον τελικό εξαιτίας της ποιότητάς μας. Εάν δεν την έχεις τότε δεν φθάνεις στον τελικό. Αλλά η ποιότητα και το ταλέντο δεν είναι αρκετά από μόνα τους. Πρέπει να φτιάξεις μια ομάδα, να διαφαλίσεις ότι όλοι θα μπουν σε αυτό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και
μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις