Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εκδήλωση “Europe in my Region” στο Μουσείο Καποδίστρια

Η Περιφέρεια Iονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ιόνια Νησιά» συμμετέχουν και φέτος στην πανευρωπαϊκή καμπάνια Europe in my Region 2022 για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στους πολίτες, ώστε να αναδειχθούν τα αποτελέσματα, τα οφέλη και οι ευκαιρίες τους στην καθημερινότητα των πολιτών.

Η πρώτη φετινή εκδήλωση αφορά στο Μουσείο Καποδίστρια και πιο συγκεκριμένα το έργο  «Δράσεις για την ανάδειξη και τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του Μουσείου Καποδίστρια: α) Ψηφιακή Προβολή Ιστορικού Κτήματος οικίας Καποδίστρια, β) Ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο: Ο Ιωάννης Καποδίστριας, τα Επτάνησα και η Επανάσταση του 1821» που υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020»  με προϋπολογισμό 253.000,00€.

Στόχος του έργου ήταν ο εμπλουτισμός του ψηφιακού περιεχομένου που προσφέρει γύρω από δύο θεματικές:  την συμμετοχή των Επτανησίων στις διεργασίες που οδήγησαν στην Ελληνική Επανάσταση και τη λειτουργία της «Κουκουρίτσας», της εξοχικής δηλαδή κατοικίας και παραγωγικού κτήματος των Καποδίστρια στη μέση Κέρκυρα, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Καποδίστρια.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί και στόχος τα εκδήλωσης είναι να γίνει γνωστό  στο ευρύ κοινό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 και ώρα 19.30 στον κήπο του Μουσείου.

Θα γίνει παρουσίαση του έργου και της σημασίας του από: τους

  • Ελένη Σταμπόγλη, συντονίστρια του έργου για λογαριασμό του μουσείου)

Μάγια Χαραλαμποπούλου, ιστορικό – συνεργάτη του μουσείου για την ψηφιακή εφαρμογή 1821: ο Καποδίστριας & οι Επτανήσιοι

  • Ηλέκτρα Κανέλλου  γεωπόνο- συνεργάτη του μουσείου για την ιστορική μελέτη και σημερινή αποτύπωση βλάστησης και δημιουργία αφηγήσεων για τον κήπο της Κουκουρίτσας
  • Δημήτρη  Γιαννούλη , αρχιτέκτονα Imantosis – συνεργάτη του μουσείου για την αποτύπωση και την ψηφιακή απόδοση του κήπου του  μουσείου.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από το Σύνολο Εγχόρδων της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας με πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο αρχιμουσικός Άλκης Μπαλτάς και περιλαμβάνει έργα της εποχής του Καποδίστρια.  Το σύνολο θα διευθύνει η μαέστρος  Κυριακή Κουντούρη.

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Μουσείου και να ανακαλύψουν τις πολλές δυνατότητες που παρέχει για μια ψηφιακή διαδρομή και αφήγηση της ιστορίας του Καποδίστρια, της Ελληνικής Επανάστασης και της Ευρώπης της εποχής.  Επίσης, θα μπορούν να περιηγηθούν στους κήπους του Μουσείου.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στάθμευσης που θα διατεθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα, η μετάβαση από και προς το Μουσείο θα γίνει με λεωφορεία (πούλμαν) που θα αναχωρήσουν στις 18.30: 

Aπό την Πύλη του Παλαιού Φρουρίου και

Από το χώρο του πάρκινγκ της Αγίας Αικατερίνης (Αλυκές)

Η επιστροφή των λεωφορείων θα γίνει μετά το πέρας της εκδήλωσης στις 22.00.

Για δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΕΥΔ:

Στις 16 Ιουνίου εξάλλου, η ΕΥΔ οργανώνει επίσκεψη και γνωριμία με το Μουσείο και το συγκεκριμένο έργο των ωφελούμενων των 2 Κέντρων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) που λειτουργούν στην Κέρκυρα, αυτό του Δήμου Β. Κέρκυρας (Μαγουλάδες) και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας (Αλυκές).

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ