Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η επιστολή παραίτησης του Σπύρου Νεράντζη από θέσεις ευθύνης για τις νησίδες Βίδο και Λαζαρέτο

Κα Δήμαρχε,

H άνιση μεταχείριση των Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων, το ατόπημα να κρίνει ως ανεπαρκή τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης Η Κέρκυρα Ψηλά,η αυταρχική, προσβλητική και απαξιωτική στάση του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου και η εμμονή του να μην φέρει το θέμα μας για τα προβλήματα του Βίδο, στην συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, δείχνει την ειλημμένη και διαφορετική απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

Ο μοναδικός λόγος για την αποδοχή της θέσης ευθύνης με την οποία με τιμήσατε στην αρχή της Δημοτικής θητείας, ήταν η κοινή μας βούληση να συνεχίσει να λειτουργεί το Βίδο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αξιοποιώντας με ήπιες κοινωνικές δράσεις τα φυσικά και πολιτισμικά προτερήματα του. Μια κοινή βούληση, για λειτουργία των κατασκηνώσεων, την προσβασιμότητα στο Βίδο με πυκνά δρομολόγια σε όλη την διάρκεια της ημέρας, με δυνατότητα εξυπηρέτησης όλων των επισκεπτών της νησίδας από το εστιατόριο και το αναψυκτήριο.

Από το 2021, σας έχουμε επισημάνει όλες τις δυσκολίες και εμείς και όλοι οι συμμετέχοντες ( ο ανάδοχος του δημοτικού σκάφους και η μισθώτρια εταιρεία του εστιατορίου) και αναζητούμε λύσεις. Λύσεις που υπάρχουν και τις έχουμε αποτυπώσει, αλλά ο Πρόεδρος και η Δημοτική Αρχή αρνούνται να τις συζητήσουμε!

Διαφωνούμε στην στόχευση και στην εξεύρεση λύσης. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η στόχευση και  η λύση είναι πολιτική!

Χωρίς συνεχή δρομολόγια και χωρίς δυνατότητα εξυπηρέτησης όλων των επισκεπτών από το εστιατόριο και το αναψυκτήριο, εκτός από την συρρίκνωση της επισκεψιμότητας στο Βίδο, κινδυνεύει και η λειτουργία των τριών κατασκηνωτικών κέντρων και της δημιουργικής απασχόλησης.

Αδυνατούμε να έχουμε θέσεις ευθύνης άνευ αντικειμένου!

Σήμερα στην συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου αποφασίστηκε η αποστολή του θέματος στις υπηρεσίες και  είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο με την ίδια απόφαση που πήραμε το 2021! …Απλά θα το ξανακουβεντιάσουμε το 2023…..

Μετά από την αποτυχημένη σημερινή προσπάθεια μας στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουμε το θέμα και να πάρουμε άμεσα αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία προς το συμφέρον όλων των επισκεπτών του Βίδο καθώς και για την λειτουργία των τριών κατασκηνωτικών κέντρων και της δημιουργικής απασχόλησης :

Σας υποβάλλω την παραίτηση μου από της θέσεις ευθύνης για τις νησίδες Βίδο και Λαζαρέτο, τον εθελοντισμό και από το Δ.Σ. των κατασκηνώσεων Σταμάτιος Δεσύλλας.

Βεβαίως αν η Δημοτική Αρχή και ο/η αντικαταστάτης μου, επιθυμεί να συνδράμω εθελοντικά  όπως μέχρι τώρα άλλωστε, για την ομαλή μετάβαση και λειτουργία, θα είμαι δίπλα του υποστηρικτικά για το εύλογο χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί.

Σας ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Κέρκυρα 20/06/2022

Σπύρος Νεράντζης

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ