Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μάνδρα – Δίκη για φονική πλημμύρα: Εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης στους οκτώ καταδικασθέντες

Όλες οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν είναι εξαγοράσιμες προς επτά ευρώ ημερησίως ενώ σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση

Το «ταβάνι» των έξι ετών κατά συγχώνευση άγγιξαν οι ποινές φυλάκισης που επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας
στους οκτώ καταδικασθέντες για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα με 25 θύματα τον Νοέμβριο του 2017.

Όλες οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν είναι εξαγοράσιμες προς επτά ευρώ ημερησίως ενώ σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή πέντε ετών και 19 μηνών σε τρεις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης. Επίσης ποινή πέντε ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερειάρχης που κρίθηκε ένοχος και ποινή τεσσάρων ετών και 22 μηνών στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας.

Το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκαν.

«Αποδείχθηκε ότι έζησαν μέχρι μια σύννομη ζωή και εν γένει έντιμη στον κοινωνικό και στον επαγγελματικό τους βίο» είπε η εισαγγελική λειτουργός η οποία εισηγήθηκε την αναγνώριση του εν λόγω ελαφρυντικού.

Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με 11 σωματικές βλάβες. Επίσης σύμφωνα με την απόφαση,με βάση τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που είχε ο καθένας, άλλοι κρίθηκαν ένοχοι για 18 ανθρωποκτονίες και άλλοι για 25.

Στο δικαστήριο παρούσα σήμερα από το πρωί είναι η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ