Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παρουσίαση βιβλίου από τον ΔΣΚ με τίτλο: «Η Αρχή της Μεσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας»

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:00μμ, θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ, στον 1ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Κερκυρας, η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Πολύκαρπου Αδαμιδη με τίτλο «Η Αρχή της Μεσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας».

Ο κ. Αδαμιδης είναι Νομικός με σπουδές, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Χαρβαρντ, έχει εργαστεί, στην Ελλάδα, σε Βαλκανικά Κράτη και στην Ε.Ε., έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος των Υπουργείων Υγείας, Εξωτερικών και Άμυνας, ενώ από το 2017 είναι αν. Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Προμηθειών και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Το θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο, λόγω των κρίσιμων σχέσεων με την Τουρκία, ενώ της παρουσίασης θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και διάλογος, που μπορούν να αφορούν το δίκαιο της θάλασσας και τις βασικές Αρχές του, τις θαλάσσιες ζώνες και το δικαίωμα των νησιών σε αυτές, την νομολογία των διεθνών Δικαστηρίων (Χαγης & Αμβουργου), την Αρχή της Αναλογικότητας και της Νησιωτικοτητας κ.ο.κ. 

Το βιβλίο και τον συγγραφέα θα προλογίσει ο Προεδρος του ΔΣΚ κ. Γιαννης Κοντος. 

Καλούμε τους συναδέλφους – νομικούς, το Κερκυραϊκό κοινό και τα τοπικά ΜΜΕ να παραστούν και να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ