Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλέκος Αυλωνίτης: Στο πλευρό των καθαριστριών του Νοσοκομείου ξανά και για όσο χρειαστεί

«Ο αγώνας για αξιοπρέπεια στην εργασία και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών στο εθνικό σύστημα υγείας, συνεχίζεται» δήλωσε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης από το Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί, συμπαραστεκόμενος στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Κέρκυρας, στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν για διατήρηση της εργασίας τους.

Ως γνωστό οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα λήγουν, μετά την 3μηνη παράταση, στο τέλος Ιουνίου και η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ήδη δείξει τις προθέσεις της για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, έναντι μάλιστα υψηλότατου τιμήματος. Έχει αποδειχθεί ότι η επιλογή αυτή της κυβέρνησης στα νοσοκομεία όλης της χώρας, πέρα από κοινωνικά ανάλγητη, αφού αφήνει στο δρόμο σκληρά εργαζόμενους, είναι κι επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο, με εκτόξευση του κόστους βάσει στοιχείων που έχει συλλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Αυλωνίτης μάλιστα παρενέβη και κατέθεσε, και ως μάρτυρας, υπέρ των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της εκδίκασης αιτήσεως για έκδοση προσωρινής διαταγής . Εν αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου, εκκρεμεί και η απάντηση στην ερώτηση που έχει καταθέσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προς τον Υπουργό Υγείας με στόχο να δοθεί άμεσα νέα παράταση των συμβάσεων και νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα σύναψης νέων συμβάσεων στα Νοσοκομεία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ