Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεραπετρίτης στα Παραπολιτικά 90,1: Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι να μη γίνουν πρόωρες εκλογές – Η χώρα έχει σταθερή κυβέρνηση

«Αντιθεσμική η δήλωση Τσίπρα να ζητά από τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει εκλογές και να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών»

Είναι αντιθεσμική η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα να ζητά από τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει εκλογές και να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, δήλωσε  στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα Ντε Φερ» με τους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί πρόωρης κάλπης τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται κανονικά και πως δεν έχει ειπωθεί οτιδήποτε για εκλογές.

Σημείωσε πως δεν προβλέπεται από πουθενά η ύπαρξη υπηρεσιακού υπουργού ενώ είπε πως εάν δεν προέρχεται από το κόμμα εξουσίας δημιουργούνται ζητήματα.

Είπε πως εάν έρθει η στιγμή για υπηρεσιακή κυβέρνηση θα υπάρξει η απόλυτη υπευθυνότητα από όλα τα κόμματα.

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ακόμα ότι εκφράσεις όπως περί ανόητων συμβούλων δημιουργούν ένα μισαλλόδοξο κλίμα στην κοινωνία και οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα.

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε πως υπάρχουν λόγοι να πάμε σε εκλογές, αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι να μην γίνουν εκλογές καθώς υπάρχει μια σταθερή και συμπαγής κυβέρνηση.

Σημείωσε πως οι πολιτικοί σχηματισμοί λειτουργούν κατά τρόπο ώστε να διεκδικούν την ψήφο του Ελληνικού λαού.

Απέρριψε τα περί αλαζονείας στη ΝΔ που κάνει λόγο για αυτοδυναμία λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα αναζητήσουμε συμμαχίες.

Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει εκείνους που είναι πιο άξιοι να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον.

Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα πάει σε λογική προγραμματικών συγκλήσεων.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας είπε πως η κυβέρνηση θέτει το πρόβλημα σε όλα τα διεθνή φόρα. Για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου απάντησε ότι «δεν φοβόμαστε αλλά επαγρυπνούμε».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ