Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η αναπληρώτρια πρέσβειρα της Βρετανίας στην Ελλάδα επισκέφτηκε σήμερα  το πρωί  τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Η αναπληρώτρια πρέσβειρα της Βρετανίας στην Ελλάδα Susan Geary επισκέφτηκε σήμερα  το πρωί  τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  Μερόπη Υδραίου.

Η συνάντηση είχε  εθιμοτυπικό χαρακτήρα και η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε κυρίως στα ζητήματα του τουρισμού.

Συζήτησαν  για αξιοθέατα για γαστρονομία,  καθώς και για περιοχές του νησιού μας  με  μεγάλη επισκεψιμότητα.  

Στη συνέχεια  έγινε αναφορά   σε ειδικότερα θέματα, όπως η ασφάλεια που παρέχει η διαχείριση της πανδημίας, αλλά και η καλή διαχείριση του τουρισμού, παρά τον μεγάλο αριθμό των επισκεπτών. Το αίσθημα ασφάλειας εντυπώνεται στη γενικότερη εικόνα των επισκεπτών για τον νησί μας ως ασφαλής τόπος  προορισμού.

Τέλος, έγινε ειδική αναφορά στους μόνιμους  Βρετανούς  κατοίκους της Κέρκυρας οι οποίοι ξεπερνούν τους 10.000 , σε αυτούς που επανειλημμένα επισκέπτονται το νησί και στα επίσημα στατιστικά δεδομένα των αεροπορικών εταιρειών που αφορούν στους αριθμούς των επισκεπτών.  

Προτάθηκε  να γίνει   επίσημη αναφορά από την πρεσβεία προς τις αεροπορικές εταιρείες   του αριθμού των Βρετανών που διαμένουν μόνιμα στο νησί μας , προκειμένου να  βοηθήσει στο αίτημα για την λειτουργία και χειμερινών δρομολογίων που θα συνδέσουν την Κέρκυρα με πόλεις της Μ. Βρετανίας. 

Στην συνάντηση  συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος τουρισμού  Παναγιώτης Βαρούχας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ