Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πάτρα: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη Ρούλα Πισπιρίγκου – Ανοίγει ο δρόμος για νέες διώξεις

Ποιους εξετάζουν οι Αρχές – Νέα μαρτυρία για τον Δασκαλάκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα. Όπως όλα δείχνουν, η μητέρα των μικρών κοριτσιών θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και θα κληθεί, με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης, να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο μικρών παιδιών της.

Μπορεί να αποδείχθηκε επιστημονικά πως ο θάνατος και των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη οφείλεται σε δολοφονία, αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς…

Αυτά που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες, είναι εκείνα που ενδεχομένως να φέρουν τη λύτρωση των αθώων μικρών ψυχών.

Ο φάκελος, με το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκεται ήδη στη διάθεση των δύο εισαγγελέων Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου, οι οποίοι διενεργούν από τον περασμένο Απρίλιο την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση. Πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας αναμένονται ραγδαίες.

Τα επόμενα βήματα

Ο φάκελος με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλόγρηα, που αποδίδει τον θάνατο των δύο παιδιών σε ασφυξία και οι καταθέσεις των δεκάδων μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των δύο εισαγγελικών λειτουργών, που έχουν την εποπτεία της έρευνας για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι δύο εισαγγελείς, αφού μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας για το θρίλερ της Πάτρας και αξιολογήσουν το αποδεικτικό υλικό, θα αποφασίσουν και τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι εισαγγελείς θα είναι έτοιμοι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να αποστείλουν κλήσεις για εξηγήσεις σε υπόπτους ή σε ύποπτο/-η και για τις δολοφονίες της Μαλένας και την Ίριδας.

Με βάση τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου, πιθανότατα, όπως εκτιμάται, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα μπορέσουν να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Και όπως όλα δείχνουν, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των δύο κοριτσιών που κρατείται ήδη για την ανθρωποκτονία της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας, θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και θα κληθεί, με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης, να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Σημειώνεται πως η κλήση για την Ρούλα Πισπιρίγκου θα ορίζει μεν να εμφανιστεί εντός των επόμενων ημερών, ωστόσο, θα της δοθεί προθεσμία, καθώς ο όγκος της δικογραφίας είναι τεράστιος και θα χρειαστεί χρόνος για να τη μελετήσουν οι δικηγόροι της.

Νέα μαρτυρία για τον Δασκαλάκη –  Τι φοβάται

Σημειώνεται ακόμη πως την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η τοποθέτηση του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος παραμένει στην Αθήνα και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δικηγόρο του.

Μια γυναίκα, που μέχρι πρότινος ήταν γειτόνισσά του στην Πάτρα, μίλησε για πρώτη φορά για όλα όσα έβλεπε να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, ενώ επιτέθηκε και κατά του πατέρα των τριών παιδιών, τονίζοντας πως δεν τον θεωρεί γονιό.

«Δεν τον θεωρώ πατέρα, δεν τον θεωρώ γονιό. Κρύβεται πίσω από την αλήθεια και είναι μπροστά στο ψέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 και προσέθεσε πως «με τον θάνατο του παιδιού (σ.σ. της Τζωρτζίνας), το παιδί μίλησε μέσα από τον τάφο και άνοιξε ο δρόμος να δικαιωθούν τα παιδιά».

Αυτό πάντως που απασχολεί περισσότερο τον 30χρονο αυτή την ώρα, είναι αν θα ασκηθούν νέες διώξεις και κυρίως αν εκείνος θα είναι μέσα στη σχετική λίστα, καθώς δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που μιλούν για «οικογενειακό έγκλημα» και όχι μόνο για «έγκλημα της Πισπιρίγκου».

Και αυτό, γιατί ναι μεν δεν υπάρχει καμία απόδειξη συμμετοχής του πατέρα σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη εναντίον των παιδιών του, ωστόσο, νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως θα μπορούσε να κατηγορηθεί για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο – αν φυσικά υπάρξουν επαρκείς αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ