Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πάτρα: Νέα κατάθεση της Πισπιρίγκου την επόμενη εβδομάδα – Έρχονται νέες διώξεις για Μαλένα και Ίριδα

Τι διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές για τη δολοφονία της Μαλένας

Στα χέρια των δύο εισαγγελέων Πρωτοδικών οι οποίοι διενεργούν από τον περασμένο Απρίλιο την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση με τους θανάτους των παιδιών από την Πάτρα βρίσκονται το πόρισμα των ιατροδικαστών και οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Οι δύο εισαγγελείς, αφού μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και το φάκελο με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη -Καλογρηά που αποδίδει τον θάνατο των δύο παιδιών σε ασφυξία, αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να δώσουν παραγγελία για λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσότερων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και θα κληθεί, με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης, να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Σύμφωνα με το MEGA, εκτός από την περίπτωση της  Ίριδας και ο θάνατος της Μαλένας ενδέχεται να οφείλεται σε ασφυξία με πανάκι που το παιδί φέρεται να κρατούσε εκείνη τη μοιραία ώρα, σύμφωνα και με καταθέσεις που έχουν δοθεί στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Αυτό αναφέρεται στην έκθεση των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά, ωστόσο το κρίσιμο στοιχείο είναι ότι το πανάκι αυτό χάθηκε.

Ο λόγος που το νοσηλευτικό προσωπικό δεν κράτησε το πανάκι αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν προκάλεσε πληγές στο στόμα και τα χείλη.

Όμως οι εκδορές που είχε στο μέτωπό της η Μαλένα ίσως προέρχονται από τον αντίχειρα και τον δείκτη του δράστη, που με το πανάκι έσφιγγε με τα υπόλοιπα δάχτυλα το στόμα και τη μύτη του παιδιού και αυτό, όπως τιναζόταν για να αποφύγει το μοιραίο, ο δείκτης και ο αντίχειρας του δράστη, που ήταν ελεύθεροι, προκάλεσαν τους τραυματισμούς ψηλά στη μύτη του παιδιού. Είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο που καταγράφεται η πιθανότητα ότι όχι μόνο στην Ίριδα αλλά και στη Μαλένα να χρησιμοποιήθηκε πανάκι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega.

Η ογκολόγος της Μαλένας, σε δηλώσεις της αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή, φώναζε ότι το παιδί δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. «Να σας πω την αλήθεια δεν το θεωρώ δικαίωση. Εγώ αυτή τη στιγμή νιώθω σοκαρισμένη και όχι δικαιωμένη. Τι δικαίωση να έχω αν σκοτώνει μία μάνα ένα παιδί 3,5 ετών; Αν όντως το σκότωσε αυτή, μιλάμε για άνθρωπο με διαβολική σκέψη. Η μητέρα με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είχε πει ότι θα μου κάνει μήνυση γιατί δεν προσέξαμε το παιδί και πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Της είχα πει, ότι δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και ας κινηθεί όπως νομίζει νομικά. Εάν τελικά αποδειχθεί ότι έτσι έγινε, η γυναίκα αυτή θέλει διπλή μήνυση, δεν θέλει μόνο γιατί σκότωσε τα παιδιά της, θέλει και για το θέατρο που έπαιζε».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ