Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει η πλατφόρμα τη Δευτέρα – Ποιους αφορά – Διαφωνούν οι ειδικοί – Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας

Κολλάνε οι τριπλοεμβολιασμένοι, υποστήριξε η Μίνα Γκάγκα

Αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα 27 Ιουλίου η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου
κατά του κοροναϊού (2η αναμνηστική) και σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιθυμούν, μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
Παραμένει η ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό με την 2η αναμνηστική δόση για τους άνω των 60 ετών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.
Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.
Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22.

Διαφωνία Μόσιαλου

Τη διαφωνία του με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, εκφράζει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, καθώς όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, η σχετική εισήγηση «δεν συνοδεύεται από την αναγκαία τεκμηρίωση».
Ο κ. Μόσιαλος σημειώνει πως η ίδια η επιτροπή επισημαίνει ότι τα επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος από την τέταρτη δόση δεν υπάρχουν και συνεπώς δεν θα έπρεπε να γίνει και η σχετική εισήγηση αυτή τη χρονική περίοδο.
«Οι αποφάσεις δημόσιας υγείας και οι ιατρικές αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στην τεκμηρίωση και στη συστηματική ανάλυση των δεδομένων. Στη χώρα μας χρειάζεται να έχουμε επαρκή στοιχεία για το ποσοστό των συμπατριωτών μας που έχουν επαρκή ανοσοπροστασία», τονίζει ο καθηγητής. Προτείνει τυχαίες δειγματοληψίες στο γενικό πληθυσμό, ώστε να υπάρξουν επαρκή στοιχεία για το ποσοστό των πολιτών με επαρκή ανοσοπροστασία.

Κολλάνε τριπλοεμβολιασμένοι

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επανέλαβε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 την ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας όπου χρειάζεται, λέγοντας ότι μετά από εμπειρία 2,5 ετών, ξέρουμε πώς να προστατευτούμε.
Για τις μεταλλάξεις 04 και 05 της Όμικρον, η κ. Γκάγκα τόνισε πως είναι πιο μεταδοτικές και γι’ αυτό κολλάνε τριπλοεμβολιασμένοι πολίτες, αλλά με πολύ ελαφριά συμπτώματα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ