Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το κλείσιμο του ματιού του Τσακαλώτου στον… Γιάνη και οι προσβολές του για τα στελέχη της ΝΔ

Μετράνε τα… κουκιά στην Κουμουνδούρου και δεν βγαίνουν

Για τις αναφορές του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Βαρουφάκη και τα σενάρια περί συνεργασίας μας ενημερώσει η στήλη big mouth, του powergame.gr.

 Τι γράφει το big mouth

Επειδή τα κουκιά στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών δεν βγαίνουν, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας προχτές στην ΕΡΤ και τον καλό συνάδελφο Γιώργο Κουβαρά, παραδέχτηκε εμμέσως την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεθάβοντας παλιότερη πρόταση του Αλέξη για σύμπραξη των «προοδευτικών» με ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και… Βαρουφάκη (όχι αυτή τη φορά δεν είναι στην παρέα ο Πάνος Καμμένος). Μόνο την ίδια περίπου ώρα που ο Τσακαλώτος ονειρευόταν το φλερτ με τον Βαρουφάκη, ο Γιάνης συγκαλούσε την Πολιτική Γραμματεία του ΜΕΡΑ 25, κάνοντας δηλώσεις που μπροστά του οι κορώνες του ΚΚΕ ωχριούν. Ιδού ένα απόσπασμα: «Η επιλογή της ρήξης του ΜέΡΑ25 στις προσεχείς εκλογές στέλνει το μήνυμα της ανυπακοής και ανατροπής των αρνητικών συσχετισμών που επιβάλουν οι δυνάμεις της διαχείρισης και συντήρησης των μνημονιακών πολιτικών στη χώρα μας, μαζί με την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού» κλπ κλπ. Θα μου πείτε πώς και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν πάρει την κυβερνητική εξουσία ασκούσε το σπορ της ανυπακοής. Αν όμως θέλουν να το ξαναπαίξουν το έργο παρέα με τον Γιάνη, ας μας το πουν καθαρά, αντί να μιλάνε για πολιτικές μεσαίου χώρου και τα συναφή. Αλλά εμείς ξαναρωτάμε: έχει υπόψη του ο πρόεδρος Αλέξης το ξαναζέσταμα μιας ξεχασμένης πρότασης από τον Ευκλείδη;

-Με αυτά και τα άλλα, η Κουμουνδούρου θορυβήθηκε. Μαθαίνω ότι δεν θα έδινε συνέχεια στο θέμα, εάν η ΝΔ δεν έβγαζε ανακοίνωση που έκανε λόγο για τις καταστροφικές επιλογές του «μετώπου» Τσίπρα-Βαρουφάκη. Και βέβαια, αυτός που κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ήταν ο Τσακαλώτος, με μια ασυνάρτητη ανακοίνωση του τύπου «ήξερα ότι η αντιληπτική ικανότητα των στελεχών της ΝΔ είναι μειωμένη», που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις ακρότητες του Πολάκη. Κατηγορεί τους ανθρώπους της ΝΔ ότι «δεν κατανοούν ότι η δημοκρατία σημαίνει να ακούς τη λαϊκή ετυμηγορία». Δηλαδή, η κατά Ευκλείδη λαϊκή ετυμηγορία γίνεται η κολυμβήθρα του Σιλωάμ που ξεπλένει τις τραγικές επιλογές του Γιάνη (με τις ευλογίες τότε του αρχηγού Τσίπρα), που παραλίγο να στείλουν την Ελλάδα στα βράχια και μας άφησαν ένα φέσι δισ. ευρώ, που οδήγησε το «αριστερό» μνημόνιο. Όσο για την Κουμουνδούρου, αυτά παθαίνει κανείς όταν βάζει να κάνει διορθωτικές δηλώσεις αυτός που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ