Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ελληνοτουρκικά: Διάβημα στην Άγκυρα για κάθε παραβίαση αποφάσισε ο Νίκος Δένδιας

Το επόμενο βήμα είναι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πιθανό τραβήξει και άλλο το σκοινί θέτοντας ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου

Τη σταθερή της θέση στο διεθνές δίκαιο και στο ότι δε θα συρθεί σε μία ανούσια ρητορική αντιπαράθεση με την Άγκυρα, παρά τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις της άλλης πλευράς. διατηρεί η Αθήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αποφάσισε να δώσει εντολή για διάβημα στην Άγκυρα κάθε φορά που σημειώνεται παραβίαση του εναέριου χώρου. Για την απόφαση αυτή έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες που θα χρειαστεί να αποκτήσουν στενότερη συνεργασία και με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να διασφαλιστεί η αντιμετώπιση τυχόν τεχνικών θεμάτων που θα δημιουργούνται από αυτή τη διαδικασία, η οποία θα πρέπει εκ των πραγμάτων να είναι αυτοματοποιημένη αλλά και ταχύτατη.

Σύμφωνα με την kathimerini, σε αυτό το πλαίσιο θα εντατικοποιηθούν οι επαφές ανάμεσα στις ελληνικές πρεσβείες στην Τουρκία και στις στρατιωτικές υπηρεσίες.

Η διπλωματία των χαρτών

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως συνέχεια της διπλωματικής εκστρατείας των χαρτών, οι οποίοι απεικονίζουν με εύληπτο τρόπο την εξέλιξη του τουρκικού επεκτατισμού τα τελευταία 50 χρόνια και αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται από ελληνικές αντιπροσωπείες ανά τον κόσμο σε κυβερνήσεις, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Το επόμενο βήμα είναι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πιθανό τραβήξει και άλλο το σκοινί θέτοντας ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου.

Με το βλέμμα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε χθες να δώσει το στίγμα του σχετικά με την στάση που θα κρατήσει στην επικείμενη Σύνοδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, ότι με βάση τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπάρχουν δύο δρόμοι για την Τουρκία. Ο δρόμος της αποκλιμάκωσης και ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και ο δρόμος της κλιμάκωσης που θα οδηγήσει στην απομάκρυνση της Τουρκίας από την ευρωπαική οικογένεια και θα οδηγήσει σε λήψη μέτρων. τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το ζητούμενο όπως είπε, είναι να σταματήσει η ανυπόστατη ρητορική κατά της Ελλάδας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα έχει απαντήσει και θα εξακολουθώ να καλώ σε έναν καλόπιστο διάλογο ώστε να επιλύουμε με τους κανόνες καλής γειτονίας τα θέματα που έχουμε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ