Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δίχως τέλος οι προκλήσεις: Yeni Safak: Θέμα «παράνομης κατοχής νησιών» θα θέσει ο Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

Λίγο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι προειδοποίησε για… Μικρασιατική Καταστροφή αν δεν αποστρατικοποιηθούν τα νησιά

Δίχως τέλος είναι οι προκλήσεις εκ μέρους της Άγκυρας
που εντείνουν την επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και το αφήγημα περί «παράνομης κατοχής νησιών».

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ετοιμάζεται να θέσει στο ΝΑΤΟ ζήτημα παράνομης κατοχής νησιών από τη χώρα μας. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. «Ένα άλλο θέμα που θα φέρει ο Ερντογάν στην ατζέντα της Συνόδου του ΝΑΤΟ είναι η παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα. Ο Ερντογάν θα φέρει στην ατζέντα την παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών».

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να προσκομίσει στο ΝΑΤΟ, «αποδείξεις» πως η Σουηδία και η Φινλανδία «στηρίζουν την τρομοκρατία». Στη «βαλίτσα» του Ερντογάν, βρίσκονται επίσης η δημιουργία διαδρόμου για τα ουκρανικά σιτηρά, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και ζητήματα οικονομίας και ενέργειας.

Προειδοποιούν για… Μικρασιατική Καταστροφή αν δεν αποστρατικοποιηθούν τα νησιά

Οξύνεται συνεχώς η τουρκική προκλητικότητα, με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι να απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα με αποστρατιωτικοποίηση νησιών ή αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους «και όπου πάει».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet, λέει πως η Άγκυρα κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης και μετά και πως είτε η Αθήνα θα κάνει πίσω, ή υπάρχει και η προϊστορία στις αρχές του 20ου αιώνα (Μικρασιατική Καταστροφή) αλλά και η πρόσφατη όπως στην Κύπρο.

Ο αντιπρόεδρος του Ερντογάν μίλησε ειδικά για το Καστελόριζο λέγοντας ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά «κάτω από τη μύτη μας αυτό και αυτό είναι απειλητικό για εμάς, δεν θα το ανεχθούμε και δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να μην απαντήσει».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ