Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός: Οι σαφείς οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμών για την 4η δόση

Ανάλογες είναι επίσης οι οδηγίες και οι συστάσεις των CDC προς τους κατοίκους των ΗΠΑ…

Μεγάλη φόρα φαίνεται ότι έχουν πάρει λογής λογής δημοσιολογούντες – ευτυχώς όχι στελέχη της αντιπολίτευσης, να το παραδεχτούμε αυτό – οι οποίοι φτάνουν στο σημείο ακόμη και να ειρωνεύονται είτε την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είτε την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα,
σχετικά είτε με τις οδηγίες και τις συστάσεις της πρώτης για τη λήψη της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού είτε με την επιστημονική εντιμότητα της δεύτερης όταν διευκρινίζει και εκλαϊκεύει αυτές ακριβώς τις οδηγίες και τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ε, λοιπόν, η φόρα οδηγεί σε… τοίχο, εκτός εάν θεωρεί κανείς ότι οι ειδικοί επιστήμονες και οι κεντρικές υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ, όπως είναι η διοίκηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) της χώρας των 350 εκατ. κατοίκων, είναι απλώς… ηλίθιοι. Γιατί το λέμε αυτό;

Το λέμε αυτό, γιατί μία ανάλογη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών οδηγία και ισχυρή σύσταση έχει εκδώσει εδώ και καιρό η διοίκηση των CDC για τη λήψη της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού: Η διοίκηση των CDC, μάλιστα, έχει διατυπώσει ισχυρή σύσταση για τη λήψη της τέταρτης δόσης από τους κατοίκους των ΗΠΑ, ηλικίας 50 ετών και άνω, ενώ η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, περισσότερο συντηρητική, εξέδωσε ισχυρή σύσταση για τη λήψη της τέταρτης δόσης από τους πολίτες, ηλικίας 60 ετών και άνω.

Κατά τα λοιπά, και η διοίκηση των CDC για τους πολίτες των ΗΠΑ, ηλικίας κάτω των 50 ετών και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τους κατοίκους της χώρας μας, ηλικίας κάτω των 60 ετών έχουν ανοίξει την δυνατότητα για τη λήψη της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού για όποιον πολίτη επιλέξει να λάβει αυτή τη δόση. Για πολλούς λόγους, τους οποίους οι ειδικοί επιστήμονες έχουν ήδη εξηγήσει εξαντλητικά, λόγων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται επίσης ο έντονος φόβος, η έκδηλη ανησυχία και η ανασφάλεια εκείνων των πολιτών, οι οποίοι αισθάνονται ότι η τρίτη δόση, και μάλιστα επτά και οκτώ μήνες μετά από τη λήψη της, ενδεχομένως δεν τους προσφέρει πλέον την προστασία, την οποία τους προσέφερε αρχικώς.

Εάν και μόνο εάν θεωρεί κανείς τα στελέχη της διοίκησης των CDC των ΗΠΑ ως τυχάρπαστα και ανόητα, μόνον τότε έχει την κατανόηση όλων μας στην κατεδαφιστική κριτική, η οποία ασκείται αυτές τις ημέρες στο χώρο της δημοσιότητας εις βάρος και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της Μίνας Γκάγκα..

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ