Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η κυνική τοποθέτηση Τσακαλώτου και η στρατηγική πίσω από τα ανοίγματα στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε τη θέση να τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ασχέτως αν διαφωνεί μαζί του.

Το δόγμα «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα
», με το οποίο πορεύεται εδώ και πολλά χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται πως δεν είναι «χούι» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά βρίσκεται στον πυρήνα της «τυχοδιωκτικής» αντίληψης των τάχα μου ρομαντικών της Αριστεράς, που, υποτίθεται, αποδοκιμάζουν τους ευκαιριακούς τακτικισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ομνύουν στον σεβασμό των ιδεολογικών αρχών και των αξιακών κανόνων που πρέπει να διέπουν τις προγραμματικές συγκλίσεις.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που στο παρελθόν την έπεφτε στον Αλέξη Τσίπρα, επειδή επέλεξε τον Πάνο Καμμένο για συγκυβερνήτη, ή έδινε μάχες στα όργανα του κόμματος για να μην προχωρήσει η διεύρυνση προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, βγήκε στην ΕΡΤ και, επικαλούμενος την «απελπισία» του κόσμου, υποστήριξε τη θέση να τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ασχέτως αν διαφωνεί μαζί του.

Αν και πολλοί ερμήνευσαν τη συγκεκριμένη αναφορά του ως μια ωραία προβοκάτσια εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, που υπονομεύει την απεύθυνσή του στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους και το άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., εντούτοις πρόκειται για μια παρέμβαση που δεν τιμά τον κ. Τσακαλώτο. Γιατί τόσα χρόνια δεν μας είχε συνηθίσει σε αδίστακτες και κυνικές τοποθετήσεις, που προάγουν την τυφλή εκδικητικότητα εναντίον του πολιτικού αντιπάλου, δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη βάση της στρατηγικής «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 25/6

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ