Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Εκπληκτικό το Εύρος και οι Δραστηριότητες του Ερευνητικού Κέντρου του Ιονίου Πανεπιστημίου»

Ενημερωτική συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Κατά την συνάντηση, ο κ. Βλάμος παρουσίασε στον Βουλευτή το πλούσιο έργο του Ερευνητικού Κέντρου, το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως είναι η Ίδρυση Κέντρου Αριστείας Ιατρικής Ακρίβειας Αλτσχάιμερ και Συναφών Νόσων, η δημιουργία Digital Innovation Hub για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας, η δημιουργία European Digital Innovation Hub με συμμετοχή σε ευρωπαϊκό cluster DIH, η δημιουργία Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής σε συνεργασία μεταξύ άλλων με την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, η Δημιουργία Μητρώου Νοητικής Υγείας κ.α.

Ο Στέφανος Γκίκας ευχαρίστησε τον Πρύτανη και τον Πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου του Ιονίου Πανεπιστημίου για την ενημέρωση και τους συνεχάρη για την πλούσια και εντυπωσιακή δράση του Κέντρου. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι τα projects σχετίζονται με θέματα υγείας που έχουν έντονη κοινωνική αναφορά.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Βουλευτής σημείωσε ότι αρκετά projects θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και σε δομές της Π.Ε. Κέρκυρας και ανέφερε ότι θα αναλάβει την πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της συνεργασίας του Ερευνητικού Κέντρου του Ιονίου Πανεπιστημίου, με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τους Δήμους της Π.Ε. Κέρκυρας. Υπογράμμισε ότι θα καθιστούσε προστιθέμενη αξία για τις δομές της Κέρκυρας, αν η υλοποίηση ορισμένων εκ των προγραμμάτων πραγματοποιούνταν σε αυτές.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ