Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος Τράγκας και χήρα – Ξεκίνησε περιοδείες ο Πιερρακάκης

Οι έρευνες για την περιουσία του δημοσιογράφου

Τελικά, όπως αποδεικνύεται
από την εξέλιξη του σίριαλ που αφορά την κληρονομιά του Τράγκα, ο «θείος» δεν ήταν και τόσο έξυπνος όσο φαινόταν. Και αυτό αποδεικνύεται από το απόλυτο μπέρδεμα που έχει γίνει με την περιουσία του. Δεν θα υπεισέλθω στις λεπτομέρειες όσων εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες σε δικηγορικό και φορολογικό επίπεδο.

Γιατί όλα αυτά θα πάρουν χρόνο και στο τέλος μπορεί να μην έχει απολύτως καμία αξία ούτε η περιουσία ούτε και η σχετική συζήτηση. Θα μείνω σε μια πληροφορία που όσο περνούν οι ημέρες φαίνεται να ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Σύμφωνα με αυτήν, ο Τράγκας πάλευε χρόνια να αποκτήσει την ιδιότητα του φορολογικού κατοίκου εξωτερικού, προκειμένου να απολαμβάνει τα προνόμια που έχει αυτή.

Τα τελευταία χρόνια είχε εντάξει στην ίδια κατηγορία και τη σύζυγό του, Μαρία Καρρά. Από την έρευνα που έχει γίνει, αλλά κυρίως από τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτει ότι κακώς ο «θείος» ήταν φορολογικός κάτοικος εξωτερικού. Και κάπου εδώ αρχίζει το (μεγάλο) γλέντι για τους κληρονόμους!

Στα Άνω Πατήσια

Δεν γνωρίζω -και δεν θα μπορούσα άλλωστε να γνωρίζω- πού θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ο υπουργός Πιερρακάκης. Αν θα πολιτευτεί στην Α’ Αθήνας ή αν θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Αυτή άλλωστε δεν είναι απόφαση των δημοσιογράφων, αλλά του πρωθυπουργού. Απεναντίας, εκείνο που γνωρίζω, και μάλιστα από πρώτο χέρι, είναι η αυξημένη κίνηση που παρατηρήθηκε τη Δευτέρα στην Πλατεία Χαλεπά, στα Ανω Πατήσια. Στο καφέ του ζαχαροπλαστείου «Σχίζας» κόσμος κάθε ηλικίας συζητούσε ζωηρά – όλοι από τη γειτονιά της Κυπριάδου.

Περί τις 19.30, μια γνωστή φιγούρα εμφανίστηκε και κατευθύνθηκε προς το καφέ. Ηταν ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, γέννημα- θρέμμα της περιοχής, ο οποίος επέστρεψε εκεί για να δει φίλους και παλιούς γείτονες. Πολλοί γνώριζαν τον πατέρα και τη μητέρα του (γιατρός και δικηγόρος, αντίστοιχα), άλλοι τον θυμούνταν από μικρό, κάποιοι ήταν συμμαθητές του στη Λεόντειο. Ολοι, μα όλοι εξέφρασαν τη χαρά τους για τη δυνατότητα εξυπηρέτησης από το Δημόσιο μέσα από το κινητό και τον υπολογιστή τους.

Ο Πιερρακάκης ξεκίνησε περιοδείες σε δήμους της Αττικής, αλλά και σε γειτονιές της Αθήνας, ενώ κάθε εβδομάδα επισκέπτεται και μια διαφορετική περιοχή της Ελλάδας.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 25 Ιουνίου 2022.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ