Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του βιβλίου του Άδωνι Γεωργιάδη, «Απλά Μαθήματα Ρητορικής» (εικόνες)

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια των καλεσμένων ήταν πραγματικά εντυπωσιακές

Ο υπουργός Ανάπτυξης
, Άδωνις Γεωργιάδης στην παρουσίαση του βιβλίου του «Απλά Μαθήματα Ρητορικής» αναφέρθηκε με ενθουσιασμό και πάθος στα συναισθήματα που προκαλεί στον αναγνώστη το βιβλίο: Ενδιαφέρον αρχικά για το πως διδάσκονταν οι Αρχαίοι Έλληνες στις σχολές Ρητορικής αλλά και πάθος για την ανακάλυψη των μυστικών, των μεθόδων και των τρόπων ώστε να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει τον έλεγχο του «βήματος».

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Απλά Μαθήματα Ρητορικής» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 20.00 στο αίθριο του κέντρου «Γαία» στο μουσείο Γουλανδρή στην Κηφισιά, το κλίμα ήταν πραγματικά θερμό και ενθουσιώδες και το χειροκρότημα ασταμάτητο αφού ο  Άδωνις Γεωργιάδης «ντύθηκε» για μια ακόμη φορά το ρόλο του δασκάλου, σε αληθινούς αγώνες ρητορικής που έγιναν ανάμεσα σε αγαπημένους μαθητές του. Εκείνους, που παρακολούθησαν μαθήματα ρητορικής τα οποία έχει διδάξει ο ίδιος στην «Ελληνική Αγωγή» τη Σχολή Αρχαίων Ελληνικών που ίδρυσε πριν εικοσιοκτώ χρόνια και τώρα βρέθηκαν κοντά του, διασταυρώνοντας τις απόψεις τους!

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια των καλεσμένων ήταν πραγματικά εντυπωσιακές! Ρητορικά ερωτήματα, Φιλοσοφικές απαντήσεις, ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας, τα επιχειρήματα και η υπεράσπιση της αλήθειας, τα «τρύκ» του λόγου, το χιούμορ, τα δυνατά γέλια και τα επαναλαμβανόμενα δυνατά χειροκροτήματα στον κατάμεστο χώρο, ήταν περισσότερο μια εκδήλωση αγάπης ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν τη γλώσσα και την τέχνη της πειθούς, ανθρώπους που αγαπούν να μαθαίνουν και να μοιράζονται παρά μια συνηθισμένη εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε πως το βιβλίο αυτό θα ακολουθήσουν κι άλλα με πρώτο στη σειρά τα «Μαθήματα Ιστορίας» μια που ο Υπουργός είναι δεινός γνώστης και λάτρης της Ιστορίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ