Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Η Πρόσληψη 57 μόνιμων Νοσηλευτών και 12 Ιατρών στο ΓΝΚ αποτελεί Ρεκόρ όλων των Εποχών»

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό και την Αν. Υπουργό κα Μίνα Γκάγκα, αφού στις προκηρύξεις πρόσληψης μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες θα δημοσιευθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, η κατανομή που αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών του. Συγκεκριμένα, προκηρύσσεται ο αριθμός ρεκόρ των 57 μόνιμων προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού (τέσσερις (4) ΠΕ, είκοσι τρεις (23) ΤΕ, τριάντα (30) ΔΕ), καθώς και 10-12 θέσεις μόνιμων ιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων.

Παράλληλα, ο κ. Γκίκας ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την πρόσφατη έγκριση πρόσληψης επικουρικού προσωπικού για το Νοσοκομείο Κέρκυρας και συγκεκριμένα για την πρόσληψη 1 ΤΕ Νοσηλευτικής, 3 ΤΕ Μαιευτικής, 10 ΔΕ Νοσηλευτικής, 1 Ιατρού Ορθοπεδικού. Πρόκειται για μία επίσης πολύ σημαντική ενίσχυση του Νοσοκομείου μας.

Ωστόσο ο κ. Γκίκας σημείωσε ότι στο πλαίσιο της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας, πρέπει να ληφθεί υπόψη η ανάγκη θέσπισης κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού. Τόνισε ότι τα κίνητρα είναι απαραίτητα για την προσέλκυση προσωπικού, ώστε να σταματήσει να βαίνει άγονος μεγάλος αριθμός προκηρύξεων.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στην ανάγκη πρόσληψης προσωπικού για την πληρέστερη στελέχωση των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας και του ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Στάθηκε ιδιαίτερα στο Κέντρο Υγείας Παξών, το οποίο εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει άμεση ανάγκη από άλλον έναν Γενικό Ιατρό, ενώ για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Δομής, απαιτείται και η κάλυψη μίας θέσης Νοσηλευτή και μίας θέσης Παρασκευαστή Μικροβιολογικού Εργαστηρίου. Για το θέμα του Ιατρού, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την κάλυψη της ανάγκης, έστω και με απόσπαση.

Κατά την συνάντηση ο κ. Γκίκας ενημέρωσε επίσης τον Υπουργό για το εύρος και τις σημαντικές δραστηριότητες του Ερευνητικού Κέντρου του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τις επόμενες ημέρες θα προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου, Καθηγητή κ. Βλάμο.

Ο Στέφανος Γκίκας προσκάλεσε τον κ. Πλεύρη να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Κέρκυρα, όπου θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τις Δομές Υγείας του νησιού.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την Αν. Υπουργό, Μίνα Γκάγκα, διότι αναγνωρίζοντας το μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο μας, ικανοποίησαν το αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου και ενέκριναν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, 71 νοσηλευτές, εκ των οποίων οι 57 μόνιμοι και οι 14 επικουρικοί, καθώς και 12 μόνιμοι ιατροί θα καλύψουν σε σημαντικό βαθμό τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που δεν έχει προηγούμενο στην Κέρκυρα και διεκδικήθηκε σε συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ρουμπάτη.

Για άλλη μία φορά θα επισημάνω ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλάει με έργα και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις νησιωτικές περιοχές.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ