Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Novartis: Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη

Οι πρώην επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης απαλλάχθηκαν από το δικαστικό συμβούλιο

Το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε με βούλευμα του, οριστικό και αμετάκλητο, να καθίσει στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατηγορούμενος για σωρεία παρεμβάσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της θυελλώδους θητείας του όσο αφορά την εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis.

Μαζί του στο εδώλιο ως συμμέτοχη στις πράξεις που του αποδίδονται θα καθίσει και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς και εισαγγελέας εφετών, Ελένη Τουλουπάκη.

Αντίθετα, οι πρώην επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, εισαγγελείς πρωτοδικών, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης απαλλάχθηκαν από το δικαστικό συμβούλιο.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου και λίγες ώρες πριν από την συνταξιοδότηση τριών μελών του.

Το δικαστικό συμβούλιο απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν τα καταγγελλόμενα πρόσωπα από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή καθώς και τους κατηγορούμενους δημοσιογράφους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ