Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πελώνη στα Παραπολιτικά 90,1: Με την παρέμβαση της κυβέρνησης θα απορροφάται έως 70-90% των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια

Παράλληλα, τόνισε πως ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έθεσε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών για το οποίο είχε ενημερώσει η Ελλάδα

«Υπήρξε αναδίπλωση της Τουρκίας που θα επιτρέψει στη Σουηδία και την Φινλανδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ»,
δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Παναγιώτη Τζένο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ειδικότερα, ανέφερε πως οι δύο χώρες είναι ώριμες που θα ενισχύσουν τη συμμαχία και τον ευρωπαϊκό βραχίονα άμυνας, ενώ αναφορικά με το θέμα των F-16 από την Τουρκία είπε πως οι αποφάσεις λαμβάνονται από το αμερικανικό κογκρέσο.

Παράλληλα, τόνισε πως ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έθεσε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών για το οποίο είχε ενημερώσει η Ελλάδα ενώ σε ότι έχει να κάνει με το «Turkaegean», είπε πως το αίτημα καταχώρησης από την Τουρκική πλευρά δεν εντοπίστηκε έγκαιρα από τις αρμόδιες αρχές.

Ακόμη, υπογράμμισε πως θα γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση και προσφυγή για αποκατάσταση, σημειώνοντας με έμφαση πως ουδέποτε ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία.

Ακόμη, για τα αναδρομικά τόνισε πως η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων ενώ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής είπε πως από τον Ιούλιο θα εφαρμοστεί ο μηχανισμός με τον οποίο αποσυνδέονται οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου από την ηλεκτρική ενέργεια. Πρόσθεσε πως με την παρέμβαση θα απορροφάται έως 70-90% των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια.

Τέλος, ανέφερε πως ανάλογα με τα τιμολόγια θα είναι οι ελαφρύνσεις.

Ακούστε τη συνέντευξή της

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ