Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κώστας Καραμανλής: Σχεδιασμός και υλοποίηση βιώσιμων υποδομών της Κέρκυρας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 28 Ιουνίου στη κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου,  η εκδήλωση που διοργάνωσε η  ΔΕΕΠ Κέρκυρας της ΝΔ με κεντρικο ομιλητή τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με θέμα <<Τα έργα που αλλάζουν την Ελλάδα – Σχεδιασμός και υλοποίηση βιώσιμων υποδομών της Κέρκυρας>>

Στην αρχή της εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σπύρος Παντελιός, καλωσόρισε τον Υπουργό  λέγοντας ότι με το έργο του στο Υπουργείο θέτει τις βάσεις για να προχωρήσει η χωρά στην επόμενη 20ετια, ενώ ζήτησε να εξεταστεί το θέμα οδικού άξονα Βορρά –Νότου και κυρίως να τρέξουν οι παρακάμψεις που έχουν καθυστερήσει και είναι αναγκαίες για τη Κέρκυρα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας.

 Ο Υπουργός κατά την ομιλία ανακοίνωσε συγκεκριμένα έργα με χρονοδιαγράμματα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που υλοποιούνται και λύνουν χρόνια προβλήματα της Κέρκυρας  ύψους 250 εκ ευρώ

Το μεγάλο έργο της κάλυψης των αναγκών ύδρευσης όλου του νησιού είναι σε εξέλιξη ύψους άνω των 171 εκ ευρώ με χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου  60 εκατ., ευρώ η οποία είναι διασφαλισμένη από το ταμείο ανάκαμψης ενώ οι υπόλοιπες φάσεις του έργου θα υλοποιηθούν  μέσω ΣΔΙΤ χωρίς να αυξηθεί το κόστος του νερού, επειδή αυτό το έργο ΣΔΙΤ δεν είναι ανταποδοτικό.

Η πρώτη φάση του έργου προβλέπει τη δημιουργία εγκαταστάσεων  αποσκλήρυνσης του νερού στη  Χρυσηίδα προϋπολογισμού σχεδόν 22 εκατομμυρίων ευρώ, που θα τροφοδοτεί την πόλη της Κέρκυρας και τις γύρω περιοχές με χιλιάδες κυβικά πόσιμου νερού την ημέρα ενώ η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται στην τελική φάση. Υπάρχει προσωρινός ανάδοχος και η σύμβαση υπογράφεται τον Ιούλιο.

Είναι σε εξέλιξη μεγάλος διαγωνισμός για τη μελέτη του συμπληρωματικού έργου ύδρευσης της πόλης με δημιουργία εγκαταστάσεων αποσκλήρυνσης νερού στο Κακόντραφο, αλλά και στη Νοτιά Κέρκυρα, στο Νεοχωράκι και στη Λευκίμμη.

Έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τη β’ και γ φάση του έργου ύδρευσης που περιλαμβάνει σημαντικά τεχνικά έργα μεταξύ αυτών είναι τα φράγματα στο Μέλισσούδι και στην Καλαμιώτισσα

Συμπληρωματικά Λιμενικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 27 εκ ευρώ που έχουν σχεδιαστεί από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, θα δημοπρατηθούν  έως το τέλος του έτους και θα  συμβάλουν στην επέκταση  και τη βελτίωση των Λιμανιών στο Μαθράκι στους Οθωνούς και στον Αγ. Στέφανο Αυλιωτών θα βοηθήσουν στην συνδεσιμότητα των Διαποντίων νησιών ώστε να καταστεί πιο ασφαλής ο ελλιμενισμός των αλιευτικών σκαφών αλλά και των επιβατικών πλοίων

Για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην ΠΙΝθα δοθούν 32 εκ ευρώ εκ των οποίων τα 11 εκ. ευρώ θα διατεθούν για την αναβάθμιση του οδοστρώματος της Κέρκυρας και θα δημοπρατηθούν στο επόμενο τετράμηνο.

Έγινε ιδιαίτερη μνεία  από τον Υπουργό στις πολλές επισκέψεις  που έκανε ο  Βουλευτής Στέφανος Γκίκας στο Υπουργείο και στις προσπάθειες που κατέβαλε, ώστε να δρομολογηθούν οι λύσεις για όλα τα μεγάλα έργα της Κέρκυρας.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που υλοποιεί το υπουργείο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ