Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πάτρα: Η επιστολή στην Ρούλα Πισπιρίγκου και η… «ομολογία» της – Τι αναφέρει το πόρισμα για Ίριδα και Μαλένα

Συνεχίζεται η «κόντρα» μεταξύ ιατροδικαστών

Ραγδαίες είναι οι αποκαλύψεις στο θρίλερ με την υπόθεση θανάτου των παιδιών από την Πάτρα.

Στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» βρέθηκε καλεσμένος το πρωί του Σαββάτου ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. «Ο κάθε συνάδελφος όταν εκτίθεται σε μία υπόθεση θα πρέπει να μιλά μόνο με επιστημονικά δεδομένα», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ιατροδικαστής.

Αναφερόμενος στο πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα σημείωσε πως «δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας ή διαφορετικής ερμηνείας».

Σχετικά με τις αμυχές στα πρόσωπα των δύο παιδιών, είπε: «Στις πρώτες ιατροδικαστικές δεν αναφέρεται ότι ήταν μεταθανάτιες, άρα θεωρείται βέβαιο ότι ήταν προθανάτιες, αλλιώς ο ιατροδικαστής οφείλει να κάνει αυτή τη διευκρίνιση».

«Στην Ίριδα είναι αρκετά προγενέστερα τα σημάδια από την ώρα που έφτασε το ΕΚΑΒ», σημείωσε ο κ. Λέων.

Ο ψυχίατρος κ. Σούρας από την πλευρά του ανέφερε: «Διάβασα τα πορίσματα και ανατρίχιασα, της έστειλα επιστολή και της ζητώ να ομολογήσει για να τελειώσει όλο αυτό» και συνέχισε «κανείς ψυχίατρο δεν θα υπογεάψει ψυχική νόσο».

Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γώγος είπε «και να ομολογήσει σε αυτό το στάδιο μετά από τόσους μήνες δεν έχει κανένα νόημα».

«Έχει προκύψει ότι μέσα από όλα αυτά η ιατροδικαστική κοινότητα βρήκε κοινή συνισταμένη τον ασφυκτικό θάνατο των παιδιών, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι θα δίνουμε λαβες στην υπεράσπιση της Πισπιρίγκου» σημείωσε ο Γιώργος Αναστασόπουλος και μάλιστα, είπε «μετά τον θάνατο της Ίριδας καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, μέχρι που βγήκε το πόρισμα τότε για φλεβόκομβο».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ