Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παραδόθηκαν στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου τρία έργα τέχνης του Κερκυραίου ζωγράφου Άγγελου Γιαλλινά, από προσωπική συλλογή

Την Τετάρτη 6/7/2022 κατόπιν επιθυμίας του φιλότεχνου και συλλέκτη David Bowring, κατοίκου Λονδίνου και Κέρκυρας, παραδόθηκαν στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, παρουσία του Προέδρου της Πινακοθήκης του Δήμου κ. Σπύρου Μωραΐτη, τρία (3) έργα τέχνης του Κερκυραίου ζωγράφου Άγγελου Γιαλλινά, από την προσωπική του συλλογή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Bowring παραχωρεί στην Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας προς φύλαξη ή έκθεση ή οποιαδήποτε εκπαιδευτική χρήση και μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών και λειτουργία της “Πινακοθήκης Άγγελου Γιαλλινά”, τα εξής:

–  υδατογραφία με θέμα καθημερινή σκηνή δρόμου, κοντά στην εκκλησία του Αγ. Βασιλείου, διαστάσεων 28 x 46 εκ.

– σχέδιο με μολύβι σε χαρτόνι, του έργου “Πανηγύρι στην Ανάληψη”, διαστάσεων 50  x 100 εκ.

–  σχέδιο  διπλής όψης έργων “Βοσκός με πρόβατα” και “Βοσκοπούλα”, διαστάσεων 50  x 100 εκ.

Η Δήμαρχος κ. Υδραίου εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς τον κ. Bowring για την προσφορά του, που χαρακτηρίζεται από την ανιδιοτελή του αγάπη προς την Κέρκυρα, που έχει επιλέξει και ως τόπο κατοικίας, ενώ ακολούθησε εθιμοτυπική προσφορά δώρων.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Πινακοθήκης κ. Μωραΐτης ενημέρωσε τον κ. Bowring για την πρόθεσή του να προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πινακοθήκης, να ενσωματωθεί η νέα υδατογραφία του Άγγελου Γιαλλινά στο Τμήμα Μόνιμης Έκθεσης, στην αίθουσα που εκτίθενται τα υπόλοιπα έργα του μεγάλου Κερκυραίου ζωγράφου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ