Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Παλαιάς Φιλαρμονικής στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης

Προσκεκλημένη του Δήμου Ιωαννιτών, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, η Συμφωνική Ορχήστρα της Παλαιάς Φιλαρμονικής πρόκειται να εμφανιστεί συναυλιακά στις 16 Ιουλίου 2022 στον παγκόσμιας αναγνώρισης χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Δωδώνης. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη το έργο “Ύμνος εις το Ιερόν και Μαντείον Διός Ναϊου και Διώνης” (σολίστ: Φίλιππος Μπουμπάρας) σε ποίηση της σύγχρονης λογοτέχνιδος Γιώτας Παρθενίου και μουσική του καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, Κώστα Λώλη.

Το δεύτερο έργο της συναυλίας ανήκει στον προσφάτως εκδημήσαντα Μίκη Θεοδωράκη. Θα παρουσιαστεί η σύνθεση “Το τραγούδι του νεκρού αδελφού” (σολίστ: Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Γιώργος Άνθης (τραγούδι), Ζαχαρίας Γερασκλής (μπουζούκι), Χρήστος Μπογδάνος (αφήγηση). Συμπράττει η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος», μαέστρος: Δήμητρα Καλογεροπούλου).

Τη Συμφωνική Ορχήστρα της Παλαιάς διευθύνει ο αρχιμουσικός Άλκης Μπαλτάς, ο οποίος υπογράφει και την ενορχήστρωση και των δύο έργων της συναυλίας.

Η συναυλία της 16.7.2022 στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Τασούλα. Ώρα έναρξης: 21:00, Είσοδος Ελεύθερη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ