Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα της συνάντησης την αυξανόμενη ανάπτυξη τραπεζοκαθησμάτων από τα καταστήματα ΚΥΕ στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (12/7/2022) στο Ιστορικό Δημαρχείο, υπό την προεδρία της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου.

Θέμα της συνάντησης ήταν η  αυξανόμενη ανάπτυξη τραπεζοκαθησμάτων από τα καταστήματα ΚΥΕ στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας με συνέπεια, τη δυσχέρεια στη διέλευση οχημάτων επείγουσας ανάγκης (Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Αστυνομίας).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Έφορος Αρχαιοτήτων Διαμάντω Ρηγάκου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Μωραϊτης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι που εγκυμονούν εξ αιτίας  του αποκλεισμού των κοινόχρηστων χώρων. Επίσης οι παρεμβάσεις στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων (τέντες, φωτιστικά, πλαστικά εξαρτήματα κ.α.)  που αλλοιώνουν  την όψη του Ιστορικού Κέντρου.

Αποφασίστηκε , να επισπευσθεί η οριοθέτηση με ειδική σήμανση του εξωτερικού αδειοδοτημένου   χώρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 Η Δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα, καθώς η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών θα αυξηθεί γεωμετρικά τον Αύγουστο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ