Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Όλη  η Κέρκυρα μια χορωδία για τον Μίκη, την Ελλάδα  και την Ειρήνη

Συνέντευξη  Τύπου δόθηκε σήμερα στο ιστορικό Δημαρχείο με αφορμή την  μεγάλη συναυλία  που θα πραγματοποιηθεί  στις 23 Σεπτέμβριου στην πάνω Πλατεία,   προς τιμή του Μίκη  Θεοδωράκη. «Όλη  η Κέρκυρα μια χορωδία για τον Μίκη, την Ελλάδα  και την Ειρήνη».

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο  Δήμος Κεντρικής Κέρκυρα και Διαποντίων Νήσων, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ένωση  Χορωδιών  Κέρκυρας.

400 χορωδοί  από όλη την Κέρκυρα  και 30μελης Συμφωνική ορχήστρα  και  μαντολινάτα από την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν  το συμφωνικό  και χορωδιακό  έργο του μαέστρου  Παναγή  Μπορμπότη  «Την Ρωμιοσύνη  μην της κλαις … 200 χρόνια μετά».

Σολιστ, της μεγάλης αυτής συναυλίας η Μαρία Φαραντούρη και οι διακεκριμένοι  λυρικοί καλλιτέχνες   Αντώνης Κορωναίος και Παντελής Κοντός. 

Τα κείμενα υπογράφει   Κλέλια Χαρίση  και αφηγητής  θα είναι ο Νίκος Άνθης. Την Σκηνοθετική επιμέλεια θα έχει ο Πέτρος Γάλλιας και θα διευθύνει  ο  Παναγής Μπορμπότης.

Στην τοποθέτηση της, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου   ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι  η σημαντική  αυτή εκδήλωση ταιριάζει απόλυτα  στην κουλτούρα  της Κέρκυρας.  «Η συμμετοχή της μεγάλης ερμηνεύτριας Μαρίας Φαραντούρη    προσδίδει ιδιαίτερο βάρος  στην συναυλία.   Η φωνή της Φαραντούρη  ταυτίζεται με το μεγάλο έργο του Μίκη Θεοδωράκη  και αντιπροσωπεύει τη ψυχή  της πατρίδας μας.

Σε μια περίοδο ταλαντεύσεων και σοβαρών κρίσεων που περνάει  η χώρα  μας και η ιδιαίτερη πατρίδα  μας, που έχουν κλονίσει τα αισθήματα ομοψυχίας των πολιτών, τέτοιες  εκδήλωσης συμβάλουν στην ενότητα του Λαού  μας, όπως συχνά απαιτούσε   ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης.

Η εκδήλωση “Όλη  η Κέρκυρα μια χορωδία για τον Μίκη, την Ελλάδα  την Ειρήνη” ας αποτελέσει παράδειγμα για το τι μπορούμε να κερδίσουμε  όταν είμαστε ενωμένοι».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ