Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κάλεσμα σε «κοινό μέτωπο» για το ωράριο μουσικής από τους επαγγελματίες της Κέρκυρας

Στην αντεπίθεση περνούν οι επαγγελματίες της εστίασης και των μπαρ που απευθύνουν γενικό κάλεσμα συστράτευσης για συγκρότηση κοινού μετώπου με Σωματεία που ασχολούνται με τον τουρισμό, προκειμένου να στηρίξουν το αίτημά τους για παράταση του ωραρίου μουσικής μέχρι τις 12.30 τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και έως τη 1 τα ξημερώματα τα Σαββατοκύριακα.

Η πρόσκληση της Ένωσης Εστίασης έχει ως αποδέκτες 10 Σωματεία, τα οποία καλεί το Σάββατο στις 11 το πρωί σε συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κέρκυρας (ΟΕΒΕΚ).

Συγκεκριμένα στη συνάντηση έχουν προσκληθεί το Επιμελητήριο Κέρκυρας, η ΟΕΒΕΚ, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ένωση Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Ξεναγών, ο Σύλλογος Τουριστικών Πρακτόρων, η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, ο Σύλλογος Ταξί ο «Ταξίαρχος» και ο Ενιαίος Φορέας Παλιάς Πόλης Δήμου Κέρκυρας.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της πρόσκλησης: «Μία δήλωση συμπαράστασης σας θα βοηθήσει τον αγώνα μας, γιατί θεωρούμε άδικο και καταστροφικό για την τοπική οικονομία –βιομηχανία τουρισμού, που όλοι μας έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα μετά από δύο ανύπαρκτες τουριστικές χρονιές λόγω πανδημίας. Είμαστε όλοι κρίκοι μιας οικονομικής αλυσίδας που ζει, υπάρχει και εξελίσσεται μέσα από την τουρισμό. Ναι στην παράταση ωραρίου μέχρι τις 12:30 καθημερινά και 01:00 για τα Σαββατοκύριακα».

«Συμμάχους»

Η συνάντηση αυτή καταγράφεται ως η πρώτη επίσημη αντίδραση των επαγγελματιών μετά το «όχι» του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης για την παράταση του ωραρίου μετά τις 11 το βράδυ.

Αν και η απόφαση έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ωστόσο κινητοποίησε τους επαγγελματίες, ώστε να αναζητήσουν συμμάχους που θα στηρίξουν το αίτημά τους, για παράταση της μουσικής τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα. Η συνάντηση μάλιστα που έχει προγραμματιστεί γίνεται, λίγο πριν το θέμα εξεταστεί και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

«Ζητάμε την στήριξη και των άλλων Συλλόγων που ασχολούνται με τον τουρισμό. Προσπαθούμε με διαβούλευση, συζήτηση και συναντήσεις να τροποποιηθεί το ωράριο. Αυτό που ζητάμε δεν είναι κάτι παράλογο και δεν έχει σχέση με τη διατάραξη», τόνισε στην «Ε» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστίασης Νίκος Λάτσας.

Όπως είπε, οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο, καθώς τα μαγαζιά αδειάζουν μετά τις 11 το βράδυ, η πόλη «νεκρώνει» και υπάρχει αισθητή μείωση του τζίρου.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Η παράταση ή μη του ωραρίου μουσικής αναμένεται να βρεθεί στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την ερχόμενη εβδομάδα, όπως έχει δηλώσει στην «Ε» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος αυτής Θεοχάρης Γιώτης. Η ημερομηνία ωστόσο της συνεδρίασης δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Γιώτη στη συνεδρίαση θα αποφασιστεί η παράταση ή μη του ωραρίου προσδιορίζοντας παράλληλα τη χρονική και χωρική οριοθέτηση της απόφασης λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα δεδομένα και τις νομικές πτυχές. Το «γόρδιο δεσμό» πάντως που έχει ανακύψει με το ζήτημα του ωραρίου θα λύσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Κέρκυρας που θα έχει τον τελικό λόγο.

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου αναμένεται να διεξαχθεί η ειδική συνεδρίαση του οργάνου για το μέλλον και την πορεία της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ. Ωστόσο καθότι δεν έχει οριστεί ακόμη η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κρίνεται ανέφικτο να εισαχθεί το θέμα του ωραρίου στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Η επόμενη πάντως τακτική συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου έχει προσδιοριστεί για τις 27 Ιουλίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ