Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Πλεύρης για τον θάνατο του 49χρονου – Πήγε στο νοσοκομείο και του είπαν «δεν εφημερεύουμε» – Πέθανε λίγα μέτρα παρακάτω

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του 49χρονου ο οποίος την Τετάρτη μετέβη με συμπτώματα εμφράγματος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, αλλά οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου δεν τον δέχτηκαν επειδή δεν εφημέρευε, με αποτέλεσμα ο άνδρας να πεθάνει μετά από λίγα λεπτά.


«Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας…» αναφέρουν στο pelop.gr μέλη της οικογένειας του εκλιπώντος, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για έλλειψη ανθρωπιάς «Ανθρωπιά τέλος…» αναφέρει ο σύζυγος της αδελφής του 49χρονου. «Φύγε από εδώ δεν εφημερεύει» ήταν η απάντηση που εισέπραξε από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπου απευθύνθηκε και τελικά, λίγα μέτρα έξω από το νοσοκομείο εξέπνευσε.

«Απαράδεκτοι… Αυτό Μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε Έλληνα ή άλλον συνάνθρωπο μας» αναφέρουν οι οικείοι του που ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όταν ο 49ρονος ζαχαροπλάστης Θ.Ν, αισθάνθηκε έναν δυνατό πόνο στην πλάτη.

Φοβήθηκε τόσο πολύ, που έσπευσε στο κοντινότερο Νοσοκομείο, στον «Αγιο Ανδρέα» της Πάτρας. Εφτασε εκεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα και απευθύνθηκε σε όποιον γιατρό βρήκε μπροστά του.

Του περιέγραψε τον ισχυρό πόνο που ένιωθε στην πλάτη, για ν’ ακούσει την φράση: «Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο», όπως ο ίδιος είπε σε οικείους του.

Τον έστειλαν στο Ρίο

Ο 49χρονος επέμενε. Ζητούσε να τον κοιτάξουν, να του δώσουν κάτι να σταματήσει ο πόνος, αφού είχε φοβηθεί πως ήταν πόνος από την καρδιά!

Λίγα λεπτά μετά, έφθασε στο Νοσοκομείο ο μικρότερος αδελφός του, τον οποίον είχε ειδοποιήσει για να σπεύσει για βοήθεια. Παρά τις εκκλήσεις και των δύο, οι γιατροί ήταν ανένδοτοι. Τον έστελναν στο Πανεπιστημιακό στο Ρίο.

Πέθανε στον δρόμο

Τα δύο αδέλφια μπήκαν στο αυτοκίνητο του μικρότερου και ξεκίνησαν για εκεί. Στον δρόμο ο αδελφός του, του μίλησε για όλα. Του εξήγησε πώς έφθασε στον «Άγιο Αδρέα», τι είπε στους γιατρούς κι όλα αυτά με κάθε λεπτομέρεια. Ξαφνικά, και ενώ ο αδελφός οδηγούσε, ένιωσε έναν ακόμα πιο ισχυρό πόνο και κατέρρευσε στο κάθισμα. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά! Ο αδελφός έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν ήδη αργά. Είχε ξεψυχήσει ακριβώς δίπλα του.

Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο Θ.Ν. ήταν επί χρόνια ζαχαροπλάστης και ένας από τους καλύτερους στο επάγγελμά του. Η κηδεία του έχει προγραμματιστεί για αύριο (Σάββατο).

Θα πρέπει να τονιστεί πως, είναι η δεύτερη φορά, που η οικογένεια «χτυπιέται». Πριν μερικούς μήνες η 44χρονη Ε.Ν, είχε χάσει την ζωή της, νοσηλευόμενη με κορονοϊό.

Τι απάντησε το νοσοκομείο

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος δήλωσε στο pelop.gr ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδραδεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι’αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ