Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πάτρα: Ξέσπασμα των συγγενών του 49χρονου που πέθανε όταν τον έδιωξαν από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας – Σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη – Τι λέει ο διοικητής

Οι συγγενείς του 49χρονου καταγγέλλουν πως πήγε στο νοσοκομείο της Πάτρας και ζήτησε τις πρώτες βοήθειες

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 49χρονου στην Πάτρα
, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα με πόνο στην πλάτη, έφυγε και πέθανε.

Οι συγγενείς του 49χρονου καταγγέλλουν πως πήγε στο νοσοκομείο της Πάτρας και ζήτησε τις πρώτες βοήθειες.

Ωστόσο, εκεί του είπαν ότι δεν εφημερεύουν και τον έδιωξαν.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως είχε πόνο στην πλάτη και του είπαν «ψύξη θα’ναι».

Λίγη ώρα μετά, ο 49χρονος ζαχαροπλάστης πέθανε μέσα στο αυτοκίνητο του αδερφού του.

«Ζητάμε εισαγγελική παρέμβαση, χάθηκε ένας άνθρωπος, δεν πρέπει να χαθεί άλλος», ξεσπά στο newsit.gr ο αδερφός του 49χρονου.

«Τα νοσοκομεία τα έχουμε για να διώχνουν τον κόσμο ή να τον νοσηλεύουν;», διερωτάται ο ίδιος.

Πώς περιγράφουν το χρονικό οι συγγενείς

Και η σύζυγος του αδερφού του, μιλώντας στο newsit.gr, περιγράφει τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ.

«O άνθρωπος ήταν σπίτι του και ένιωσε μια αδιαθεσία, έναν έντονο πόνο στην πλάτη. Πήρε το αυτοκίνητό του, πήγε στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, συνάντησε τον security που ήταν στην είσοδο, τον ρώτησε αν μπορεί να περάσει μέσα γιατί δεν ένιωθε καλά, τον άφησε ο άνθρωπος και μπήκε στο εσωτερικό του νοσοκομείου. Εκεί συνάντησε κάποιες νοσοκόμες και του είπαν ότι δεν μπορούν να του κάνουν κάτι γιατί δεν εφημερεύει το νοσοκομείο», αναφέρει η ίδια.

«Βγαίνει τότε ο άνθρωπος από το νοσοκομείο, αφού τον έδιωξαν και του είπαν ότι δεν μπορούν να του προσφέρουν κάτι και πήρε τον αδερφό του τηλέφωνο», πρόσθεσε.

Όταν πήρε τον αδερφό του τηλέφωνο, σύμφωνα με τα όσα μας λέει η κ. Δήμητρα, του είπε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει να πάρει το αυτοκίνητό του, προκειμένου να πάει σε άλλο νοσοκομείο.

«Δεν μπορώ να πάω στο νοσοκομείο, είμαι χάλια, ελάτε να με πάτε στο Ρίο, γιατί εδώ στον “Άγιο Ανδρέα” δεν μπορούν να μου κάνουν κάτι. Μετά από 5 με 10 λεπτά, έφτασε ο αδερφός του, μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο για να πάνε στο Ρίο και μετά από 2 χιλιόμετρα περίπου, ο άνθρωπος πέθανε στο αυτοκίνητο. Τον πήγε στο Ρίο ο αδερφός του, του έκαναν ΚΑΡΠΑ και διασωληνώθηκε αμέσως, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι. Δεν είχε κανένα πρόβλημα με την υγεία του», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ζαχαροπλάστης και οικοδόμος, τα τελευταία 7 με 8 χρόνια ασχολούνταν με την εστίαση», καταλήγει.

Διοικητής Νοσοκομείου: «Μας είπε ότι έχει ψύξη»

Από τη μεριά του, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» παρουσιάζει αλλιώς τα πράγματα.

Μιλώντας στο tempo24.news, επισημαίνει πως ο 49χρονος τους ανέφερε ότι έχει ψύξη και όχι το αντίθετο.

Ειδικότερα, ο κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος διευκρινίζει ότι μέχρι ώρας έχει προφορική ενημέρωση για το εν λόγω περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα του έχουν μεταφερθεί από το προσωπικό του Νοσοκομείου, ο 49χρονος έφτασε εκεί με το αυτοκίνητό του, λέγοντας ότι πονάει στην πλάτη από ψύξη, επικαλούμενος παράλληλα γνωμάτευση από τον προσωπικό του γιατρό.

Η ασφάλεια του νοσοκομείου κάλεσε νοσηλεύτρια η οποία συνομίλησε μαζί του, εκείνος της ανέφερε ότι πονάει, μάλλον από ψύξη, και εκείνη τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει, για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού, εκείνος αποχώρησε, χωρίς να δώσει σημάδια ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή και κρίσιμη.

«Η ηλικία του, το γεγονός ότι έφτασε μόνος του με το αυτοκίνητό του και περπατούσε κανονικά και επικοινωνούσε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό στο προσωπικό», αναφέρει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ο Διοικητής κάνει λόγο για ένα πραγματικά λυπηρό και δυστυχές περιστατικό, το οποίο θα ερευνηθεί πλήρως, ενώ διευκρινίζει ότι οποιοσδήποτε πολίτης καταφύγει στο Νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή και ιατρική περίθαλψη, είτε το νοσοκομείο εφημερεύει, είτε όχι.

Προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 49χρονος Θεόδωρος Νεμουτιάνος μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, διέταξε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Οι συγγενείς του θύματος καταγγέλλουν ότι ο 49χρονος πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» το βράδυ της Τετάρτης αλλά δεν έγινε δεκτός παρόλο που είχε έντονο πόνο στην πλάτη, σύμπτωμα εμφράγματος.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του είπαν να μεταβεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο, όπου εφημέρευε εκείνο το βράδυ, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Όμως λίγη ώρα μετά ο 49χρονος πέθανε.

Ο Γιάννης Καρβέλης ζήτησε να είναι έτοιμο το πόρισμα της προκαταρκτικής εντός της ημέρας, ενώ παράλληλα συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου αναμένεται να παραβρεθούν και όσοι εφημέρευαν το συγκεκριμένο βράδυ στο νοσοκομείο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ