Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδελφός του 49χρονου: Όταν τον συνάντησα ήταν πολύ άσχημα – Μέσα σε τρία λεπτά πέθανε στα χέρια μου

«Όταν μιλήσαμε ήταν πολύ φοβισμένος γιατί πονούσε πολύ», δηλώνει σοκαρισμένος από το χαμό του αδερφού του

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει ο θάνατος του Θεόδωρου Νεμουτιάνου,
ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου έφτασε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ζητώντας πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια, ωστόσο πήρε την απάντηση πως δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και πως πρέπει να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η οικογένεια του άτυχου 49χρονου, το βράδυ της Τετάρτης ο Πατρινός ζαχαροπλάστης ένιωσε πόνους στην πλάτη και επισκέφθηκε αμέσως το κοντινότερο στο σπίτι του νοσοκομείο. Ωστόσο, δεν τον κράτησαν, καθώς δεν εφημέρευαν, αλλά τον παρέπεμψαν στο νοσοκομείο του Ρίο.

Ο 49χρονος έφυγε απο το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» αλλά οι πόνοι ήταν τέτοιοι που αισθάνθηκε ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει ως το άλλο νοσοκομείο της πόλης και κάλεσε τον αδελφό του για να τον μεταφέρει. Λίγα λεπτά αφότου επιβιβάστηκε στο αμάξι του αδελφού του, καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο του Ρίου εξέπνευσε στη θέση του συνοδηγού, από έμφραγμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως υποστηρίζει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλος Γιαννάκος, δείχνουν ότι τον 49χρονο δεν εξέτασε γιατρός αλλά συνομίλησε με νοσηλεύτρια που βρισκόταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα και του συνέστησε να μεταβεί στο Ρίο.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης τα αποτελέσματα της οποίας πρέπει να γίνουν γνωστά ως αύριο.

Ο αδελφός του θύματος που ξεψύχησε στα χέρια του, περιέγραψε στο star.gr τον Γολγοθά του άτυχου Θοδωρή λίγο πριν πεθάνει.

«Μέσα σε τρία λεπτά πέθανε στα χέρια μου»

Ο αδερφός του αδικοχαμένου 49χρονου, μιλώντας στο star.gr καταγγέλλει ότι στον «Άγιο Ανδρέα» δεν τον εξέτασαν: «Πήγε στον Άγιο Ανδρέα και ο σεκιουριτάς τον έδωσε στις νοσηλεύτριες. Τους εξήγησε ότι τον πονάει η πλάτη και εκείνες του είπαν ότι δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και να πάει στο Ρίο. Ο Θοδωρής έπαιρνε την αδερφή μου και τον αδερφό μου τηλέφωνο, ο οποίος τον πήρε από τον Άγιο Ανδρέα για να τον πάει στο Ρίο», είπε συγκλονισμένος ο αδερφός του.

«Μετά από 5 χλμ λιποθύμησε στο αυτοκίνητο. Στο Ρίο απλά επιβεβαίωσαν τον θάνατο. Στον Άγιο Ανδρέα δεν του πήραν ούτε την πίεση, κάποιος πρέπει να παρέμβει. Θέλουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ποιος θα μας προστατέψει;», πρόσθεσε ο ίδιος.


«Όταν μιλήσαμε ήταν πολύ φοβισμένος γιατί πονούσε πολύ. Με πήρε μετά από λίγο και μου είπε ότι τον έδιωξαν από τον νοσοκομείο και ότι πρέπει να πάει στο Ρίο γιατί τον έδιωξαν και δεν αισθανόταν καθόλου καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν τον συνάντησα έξω από το νοσοκομείο ήταν πολύ άσχημα. Μέσα σε τρία λεπτά πέθανε στα χέρια μου, έπαθε ανακοπή. Φτάσαμε στο Ρίο, αλλά ήταν πολύ αργά. Αν είχα αργήσει τρία λεπτά θα τον έβρισκα νεκρό στον δρόμο», είπε συγκλονισμένος.

Για τον τρόπο που οι νοσηλευτές του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» αντιμετώπισαν τον αδερφό του, είπε: «Δύο νοσηλεύτριες τον είδαν. Τους είπε ότι πονάει, όμως τον έδιωξαν για το Ρίο».

Η απάντηση του νοσοκομείου

Για το απίστευτο αυτό περιστατικό έδωσε απάντηση στο tempo24.news ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι το συμβάν είναι υπό διερεύνηση, διευκρινίζοντας ότι μέχρι ώρας έχει προφορική ενημέρωση για το εν λόγω περιστατικό.

«Σύμφωνα με τα όσα του έχουν μεταφερθεί από το προσωπικό του Νοσοκομείου, ο 49χρονος έφτασε εκεί με το αυτοκίνητό του, λέγοντας ότι πονάει στην πλάτη από ψύξη, επικαλούμενος παράλληλα γνωμάτευση από τον προσωπικό του γιατρό. Η ασφάλεια του νοσοκομείου κάλεσε νοσηλεύτρια, η οποία συνομίλησε μαζί του, εκείνος της ανέφερε ότι πονάει, μάλλον από ψύξη, και εκείνη τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο του Ρίου, που εφημερεύει, για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού εκείνος αποχώρησε, χωρίς να δώσει σημάδια ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή και κρίσιμη. Η ηλικία του, το γεγονός ότι έφτασε μόνος του με το αυτοκίνητό του και περπατούσε κανονικά και επικοινωνούσε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό στο προσωπικό», ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

H ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ζητά να διεξαχθεί και εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Παράλληλα αναφέρει ότι σύμφωνα με τα όσα τού έχουν μεταφέρει, ο 49χρονος ανέφερε στην νοσηλεύτρια στα επείγοντα ότι είχε πόνο στην πλάτη και ότι υπέφερε συχνά από ψύξεις καθώς και ότι το πρωί είχε πάει σε ιδιώτη γιατρό που του είχε χορηγήσει φάρμακα αλλά εξακολουθούσε να πονά και εκείνη τον παρέπεμψε στο Ρίο που εφημέρευε.


«Για το θάνατο άνδρα στην Πάτρα. Παράλληλα με την σωστή ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Υγείας να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στο νοσοκομείο αλλά και τον ιδιώτη γιατρό που είδε το πρωί τον ασθενή κατά δήλωσή του.

Τα Νοσοκομεία εφημερεύουν, δεν εφημερεύουν ωφείλουν να εξετάζουν τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται. Δεν είναι τράπεζες. Εξετάζουν ακόμη και σε ημέρα μη εφημερείας όχι μόνο με βάσει τη κείμενη νομοθεσία, αλλά και από νοσηλευτική δεοντολογία. Εξ άλλου ελάχιστα περιστατικά προσέρχονται σε μη εφημερεύοντα νοσοκομεία. Γι αυτό και το Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ τα μεσάνυκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη παρ ότι δεν εφημέρευε είχε καλύψει τα επείγοντα με Νοσηλεύτρια. 12:15 τα μεσάνυκτα έφθασε άνδρας οδηγώντας το αυτοκίνητό του στη πύλη του Νοσοκομείου. Είπε στους θυρωρούς ότι πονάει. Ορθά οι θυρωροί τον οδήγησαν στα Επείγοντα. Η Νοσηλεύτρια βάρδιας από μαρτυρίες συναδέλφων ρώτησε τον ασθενή για τη κατάσταση του. Ο ασθενής της είπε ότι πονάει στη πλάτη του και ότι πάσχει συχνά από ψύξεις λόγω δουλειάς. Το πρωί της είπε πονούσε και πήγε σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος διέγνωσε ψύξη και του χορήγησε φάρμακα. Παρά ταύτα συνέχιζε να πονάει. Γι αυτό και ήρθε μεσάνυκτα στο νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ. Η νοσηλεύτρια τον παρέπεμψε στο εφημερεύον νοσοκομείο του ΡΙΟΥ. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει. Ο ασθενής κατέρρευσε λίγο μετά έξω από το νοσοκομείο. Ο ασθενής έπρεπε να εξετασθεί από γιατρό και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μπορεί να είχε σωθεί. Επίσης θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη της υγείας εάν είχε γίνει σωστή διάγνωση από τον ιδιώτη γιατρό το πρωί πολλές ώρες πριν. Εάν πράγματι είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό όπως είπε στη Νοσηλεύτρια. Γι’ αυτό παράλληλα με τη σωστή ΕΔΕ που διέταξε ο Υπουργός Υγείας να διεξαχθεί επείγουσα εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στο νοσοκομείο και τον ιδιώτη γιατρό εφ όσον εξέτασε τον ασθενή το πρωί. Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει. Να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.
Μιχάλης Γιανάκος».

Είχε χάσει την αδελφή του από κοροναϊό

Για την οικογένεια του 49χρονου Πατρινού ζαχαροπλάστη δεν είναι η πρώτη τραγωδία που βιώνει το τελευταίο διάστημα. Μόλις μερικούς μήνες πριν, η αδελφή του έφυγε από τη ζωή από κοροναϊό. H γυναίκα κόλλησε τον ιό τον οποίο πέρασε βαριά, νοσηλεύτηκε και κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ