Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Άγιος Ανδρέας: «Ψύξη θα΄ ναι – Εμείς δεν εφημερεύουμε», η απάντηση των νοσηλευτριών στον 49χρονο – Τον έδιωξαν παρά τις εκκλήσεις του

Ποιοι μπαίνουν στο κάδρο των ευθυνών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας
, με την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με τον 49χρονο άνδρα που «έσβησε» στον δρόμο, καθώς δεν δέχθηκαν να τον εξετάσουν στο νοσοκομείο.

Το απόλυτο δράμα βιώνει η οικογένεια του Θοδωρή Νεμουτιάνου, ο οποίος δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στο νοσοκομείο του Ρίου και άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος στο δρόμο, λόγω τραγικών χειρισμών στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Ειδικότερα, ο 49χρονος ζαχαροπλάστης αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος και την πλάτη και επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στο οποίο –αν και δεν εφημέρευε- υπήρχαν 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Αντίθετα, μια νοσοκόμα τον είδε και αφού της είπε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, τον παρέπεμψε στο νοσοκομείο του Ρίου που εφημέρευε εκείνη την ημέρα.

Ωστόσο, η οδηγία αυτή στάθηκε μοιραία για τη ζωή του 49χρονου, ο οποίος πέθανε λίγα λεπτά αργότερα, στο πλευρό του αδελφού του που είχε σπεύσει να τον βοηθήσει.

Μετά την διαταγή κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα γεγονότα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου.

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις που προβλέπονται για να τεθούν σε αργία όσοι ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων βρίσκονταν στο νοσοκομείο

Πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Για το λόγο αυτό, η ΕΔΕ πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητήσει και τυχόν ευθύνες διοικητικών οργάνων σχετικά με το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά.

Ειδικότερα στο στόχαστρο όσων ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού έχουν μπει δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή αλλά και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία.

«Τον εκτέλεσαν οι γιατροί – Η μάνα μου μέσα σε δέκα μήνες θάβει δεύτερο παιδί», λέει η αδελφή του

«Ζητάω το αυτονόητο από τη Δικαιοσύνη. Να τελειώσει αυτό που άρχισε. Καμιά μάνα κανένας αδερφός και αδερφή να το ζήσει αυτό. Πήγε στο νοσοκομείο γιατί τον έδιωξαν… Γιατί δεν φώναξε γιατρό η νοσοκόμα. Η μάνα μου μέσα σε δέκα μήνες θάβει δεύτερο παιδί», λέει η αδερφή του 49χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή έξω από νοσοκομείο της Πάτρας, μιλώντας στον Alpha.

«Λάθος η ζωή του αδερφού μου… Στον Αγιο Ανδρέα έκαναν μια εικονική και λεκτική διάγνωση. Μια νοσοκόμα είδε, άκουσε και αποφάσισε. Εκτέλεσαν τον αδερφό μου. Δεν τον εξέτασαν. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό. Τον άφησαν και πέθανε», ξεσπά η αδερφή του.

Ψύξη θα΄ναι – Εμείς δεν εφημερεύουμε

Σύμφωνα με την εφημερίδα pelop, ο 49χρονος λόγω του ισχυρού πόνου στην καρδιά φοβήθηκε τόσο πολύ, που έσπευσε στο κοντινότερο Νοσοκομείο, στον «Αγιο Ανδρέα» της Πάτρας. Εφθασε εκεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και απευθύνθηκε σε δύο νοσοκόμες κατά πληροφορίες που τον υποδέχτηκαν. Τους περιέγραψε τον ισχυρό πόνο που ένιωθε στην πλάτη, για ν’ ακούσει την φράση: «Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο», όπως ο ίδιος είπε σε οικείους του.

Τους ικέτευε να τον κοιτάξουν 

Ο 49χρονος επέμενε. Ζητούσε να τον κοιτάξουν, να του δώσουν κάτι να σταματήσει ο πόνος, αφού είχε φοβηθεί πως ήταν πόνος από την καρδιά. Λίγα λεπτά μετά, έφθασε στο Νοσοκομείο ο μικρότερος αδελφός του, τον οποίον είχε ειδοποιήσει για να σπεύσει για βοήθεια. Παρά τις εκκλήσεις και των δύο, οι αρμόδιοι του νοσοκομείου τον έστελναν στο Πανεπιστημιακό στο Ρίο.

Τα δύο αδέλφια μπήκαν στο αυτοκίνητο του μικρότερου και ξεκίνησαν για εκεί. Στον δρόμο ο αδελφός του, του μίλησε για όλα. Του εξήγησε πώς έφθασε στον «Αγιο Αδρέα», τι είπε στους γιατρούς κι όλα αυτά με κάθε λεπτομέρεια. Ξαφνικά, και ενώ ο αδελφός οδηγούσε, ένιωσε έναν ακόμα πιο ισχυρό πόνο και κατέρρευσε στο κάθισμα. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά. Ο αδελφός έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν ήδη αργά. Είχε ξεψυχήσει ακριβώς δίπλα του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ