Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φωτιά στην Αχαΐα: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς – Απομακρύνεται από οικισμούς

Η υποχώρηση της έντασης των ανέμων και φυσικά οι προσπάθειες των πυροσβεστικών μέσων από στεριά και αέρα, συνέβαλαν στο να περιοριστεί το μέτωπο, εξαιτίας του οποίου εκκενώθηκαν και οικισμοί.

Μάχη με τις φλόγες
δίνουν εδώ και πολλές ώρες πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα πυρκαγιάς στην Αχαΐα και το Ρέθυμνο.

Αναφορικά με την φωτιά στην Αχαϊά, η εικόνα από το βράδυ είναι πολύ καλύτερη.  Η υποχώρηση της έντασης των ανέμων και φυσικά οι προσπάθειες των πυροσβεστικών μέσων από στεριά και αέρα, συνέβαλαν στο να περιοριστεί το μέτωπο, εξαιτίας του οποίου εκκενώθηκαν και οικισμοί.

Πάντως, στις 9:30 το βράδυ είχε σημειωθεί μία αναζωπύρωση σε πυκνό δάσος.

Η μεγάλη φωτιά που άρχισε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου (16.07.2022) στην Καλλιθέα Αχαΐας έξω από την Πάτρα, εισέβαλε στις 7:30 το απόγευμα στον Ερύμανθο, κοντά στην Πλατανόβρυση που είχε ήδη εκκενωθεί, όπως και ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής. Ήταν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν εστάλη μήνυμα, μέσω του 112, στους κατοίκους τους για την εκκένωση δύο οικισμών και μετακίνησή τους προς τη Χαλανδρίτσα.


Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αχαΐα βρέθηκαν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.




Μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο Ρέθυμνο
Την ίδια ώρα, μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις νότια του Ρεθύμνουκαθώς ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο που ενισχύεται από τους δυνατούς αναέμους, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο Κρήτης επιχειρούν 157 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 35 οχήματα και 3 Ε/Π.


Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Περιφέρειας Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ταταράκης έκανε λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές με κόστος στη ζωή των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου ενώ διατηρεί ισχυρές υποψίες ότι όλα όσα συνέβησαν από χθες το μεσημέρι αφορούν σε εμπρησμό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, το πύρινο μέτωπο έχει αναζωπυρωθεί κοντά στο χωριό Άγιος Γεώργιος, για αυτό και έχει παρθεί απόφαση για εκ νέου εκκένωση του οικισμού.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 71 δασικές πυρκαγιές.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ