Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φωτιές στην Ελλάδα: Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Αχαΐα και Ρέθυμνο – Εκκενώθηκαν οικισμοί (Εικόνες & Βίντεο)

Την προληπτική εκκένωση των περιοχών Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή στην Αχαΐα ζήτησε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με μήνυμα που έστειλαν από το 112.

Μάχη με τις φλόγες
δίνουν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα πυρκαγιάς στην Αχαΐα και το Ρέθυμνο, που εκδηλώθηκαν το Σάββατο. 

Αναφορικά με την φωτιά στην Αχαϊά, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με μήνυμα που έστειλαν από το 112, ζήτησε την προληπτική εκκένωση των περιοχών Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα pelop.gr έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 24 οχήματα με 48 άνδρες της Πυροσβεστικής, 34 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 4 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.




Μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο Ρέθυμνο
Την ίδια ώρα, μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις νότια του Ρεθύμνουκαθώς ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο που ενισχύεται από τους δυνατούς αναέμους, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο Κρήτης επιχειρούν 157 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 35 οχήματα και 3 Ε/Π.


Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Περιφέρειας Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ταταράκης έκανε λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές με κόστος στη ζωή των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου ενώ διατηρεί ισχυρές υποψίες ότι όλα όσα συνέβησαν από χθες το μεσημέρι αφορούν σε εμπρησμό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, το πύρινο μέτωπο έχει αναζωπυρωθεί κοντά στο χωριό Άγιος Γεώργιος, για αυτό και έχει παρθεί απόφαση για εκ νέου εκκένωση του οικισμού.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 71 δασικές πυρκαγιές.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ