Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καβάλα: Νέο σοκαριστικό βίντεο από την πτώση του αεροσκάφους Antonov – Καρέ καρέ η στιγμή της συντριβής

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, καταγράφεται η καθοδική πορεία του Antonov, ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα σημειώνεται τεράστια έκρηξη

Νέο σοκαριστικό βίντεο από την πτώση του αεροσκάφους Antonov σε χωράφια στο Παλαιοχώρι Καβάλας ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αποτυπώνει το σκηνικό τρόμου, το βράδυ του Σαββάτου.

Ειδικότερα, το βίντεο από κάμερα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος επιχείρησης με δομικά υλικά στην περιοχή, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο της συντριβής, δείχνει καρέ-καρέ τη συγκλονιστική πτώση του αεροσκάφους. Το Antonov An-12 έπεσε σε απόσταση αναπνοής από κατοικίες και επιχειρήσεις στην περιοχή του Παλαιοχωρίου.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, καταγράφεται η καθοδική πορεία του Antonov, ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα σημειώνεται τεράστια έκρηξη.

Υπενθυμίζεται ότι από την πτώση του αεροσκάφους σκοτώθηκε το οκταμελές πλήρωμα που επέβαινε σε αυτό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα αίτια της πτώσης.

Σε εξέλιξη η περισυλλογή και εξουδετέρωση πυρομαχικών του Antonov

Οι κάτοικοι της περιοχής στο Παλαιοχώρι και στους Αντιφίλιππους Καβάλας, αγρότες στην πλειονότητά τους, είναι ανάστατοι για το τι κουβαλούσε το μοιραίο Antonov και κατά πόσον αυτά που έπεσαν στα χωράφια τους είναι τοξικά και επικίνδυνα.

Η οικονομική καταστροφή για τους αγρότες της περιοχής είναι ήδη μια πραγματικότητα. Ο φόβος για την επικινδυνότητα του μυστηριώδους φορτίου, εξαπλώνεται με… τοξική ταχύτητα.

Το μοιραίο αεροσκάφος κατέπεσε σε αγροτική έκταση όπου καλλιεργούνταν καλαμπόκια και ηλίανθοι, ενώ πολλοί κάτοικοι της περιοχής είχαν περιβόλια στο σημείο, το οποίο βρίσκεται κοντά σε παλιά αποξηραμένη λίμνη και θεωρείται από τις πιο γόνιμες της χώρας.

Επιφυλακή για πολλούς μήνες

Άγνωστος κίνδυνος προκύπτει και από τα υλικά συμβατικού πολεμικού υλικού, για αυτό οι επιστήμονες παραμένουν σε επιφυλακή παρά το γεγονός ότι οι επίσημες Αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν εντοπιστεί επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Η καύση πλαστικών και μεταλλικών μερών που σημειώθηκε με την πτώση του αεροσκάφους μπορεί να κινητοποιήσει βαρέα μέταλλα ή και διοξίνες επικίνδυνες για το έδαφος της περιοχής.

Δείγματα από το σημείο της συντριβής έχουν αποσταλεί στο Χημείο του Κράτους και οι τοπικές αρχές ζητούν οι αναλύσεις να επισπευστούν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ