Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στο νότιο Ρέθυμνο – Με τις επίγειες δυνάμεις η μάχη με τις φλόγες

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν δύο ελικόπτερα

Συναγερμός σήμανε εκ νέου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης
, μετά τη νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στο νότιο Ρέθυμνο.Το νέο μέτωπο ξέσπασε ανάμεσα στις Μέλαμπες και τα Σαχτούρια, ενώ από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112 δόθηκε εντολή για την εκκένωση των Σαχτουρίων.

Το μήνυμα του 112

Το μεσημέρι της Δευτέρας στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους από το 112 για εκκένωση των περιοχών Άγιο Πάυλο και Ακουμιανή Γυαλιά.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια Ρέθυμνο εκκενώστε τώρα προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά», αναφέρει το μήνυμα του 112 . 

Στην περιοχή, πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι που εξαπλώνουν τη φωτιά και κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Σημειώνεται πως το ελικόπτερο Erickson στην περιοχή Σακτούρια ανέφερε αδυναμία συνέχισης επιχειρήσεων, λόγω ακραίων ανέμων και αναταράξεων.Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν δύο ελικόπτερα. Κινητοποίηση υπάρχει και στον δήμο με υδροφόρες και γεωργικά μηχανήματα, ενώ κάτοικοι και εθελοντές προσπαθούν να συνδράμουν.Σύμφωνα με το cretalive.gr, στα Σαχτούρια οι κάτοικοι παραμένουν στην Εκκλησία του χωριού για την ασφαλή μετακίνησή τους, ενώ διοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται διάσπαρτες έξω από τα Σαχτούρια έχουν ενημερωθεί προκειμένου να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους.


Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ