Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σε πύρινο κλοιό το Ρέθυμνο με ισχυρούς ανέμους 10 μποφόρ (Βίντεο)

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που παρέμεναν εκεί υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Υπό πύρινο κλοιό βρίσκεται για μια ακόμα ημέρα το Ρέθυμνο
, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καλούνται να αντιμετωπίσουν νέα μέτωπα φωτιάς.

Η φωτιά μαίνεται στην περιοχή Μέλαμπες στο νότιο Ρέθυμνο με τις αρχές να έχουν δώσει εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 130 πυροσβέστες, 27 πυροσβεστικά οχήματα, 3 ελικόπτερα, 10 πεζοπόρα τμήματα ενώ εθελόντριες και εθελοντές δίνουν την δική τους μάχη με τις φλόγες.

Οι νέες μεγάλες αναζωπυρώσεις σημειώνονται λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή με τη νέα φωτιά στην περιοχή να ξεσπά λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι.

Δείτε βίντεο με τις προσπάθειες κατάσβεσης:

Ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Ταταράκης σε άμεση επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά ζήτησε την συμβολή αεροπλάνου Σινούκ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, με τον κ. Ταταράκη να σημειώνει ότι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο τα εναέρια μέσα που χρησιμοποιούνται την δεδομένη στιγμή κάνουν άστοχες ρίψεις.

Οπως αναφέρει το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, έγινε γνωστό ότι ένας πυροσβέστης αισθάνθηκε δύσπνοια. Ασθενοφόρο σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό μετέφεραν τον πυροσβέστη για προληπτικούς λόγους σε Κ.Υ της περιοχής.

Η αναζωπύρωση η οποία ενεργοποίησε τις αρχές σήμερα το μεσημέρι οφείλεται στην μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2022 κοντά στη Κρύα Βρύση και κατευθύνεται σε ζώνη που δεν έχει καεί από Μέλαμπες προς Σαχτούρια.

Με την κατάσταση να είναι εφιαλτική και εξαιρετικά δύσκολη λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν με ένταση που φτάνει τα 10 μποφόρ αλλά και του ότι οι Πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν και πολλά δύσβατα σημεία, μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι λίγο πριν τις 5 το απόγευμα προκειμένου να εκκενωθούν οι περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ