Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δύο τα πύρινα μέτωπα στην Πεντέλη: Εκκενώθηκαν Ντράφι και Καλλιτεχνούπολη – Μια «ανάσα» από τα πρώτα σπίτια η φωτιά

Σύμμαχος των πυροσβεστών, πάντως, δεν είναι ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στο Νταού ΠεντέληςΗ πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης, ενώ καίει σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι – περιοχή Βαγιάτι).

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αυτή την ώρα έχουν να αντιμετωπίσουν 2 μέτωπα: ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το δύσκολο μέτωπο) που κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ. Οι Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχωρούν. Δόθηκε εντολή να σηκωθούν 2 Canadair από Ελευσίνα και 2 Canadair από Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα Ε/Π και ενισχύονται με άλλα Ελικόπτερα απ’ την περιφέρεια.

Μια «ανάσα»  από τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι, στις οδούς Αχαιών και Σοφοκλέους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, έχει φτάσει η φωτιά.

Την είδηση αυτή μετάδωσε η ΕΡΤ, με την πυροσβεστική ωστόσο να διευκρινίζει πως, αυτή τη στιγμή, δεν απειλούνται κατοικίες.

Επίσης, δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Ντράφι και Καλλιτεχνούπολη προς την Παλλήνη. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν τους κατοίκους στην εκκένωση.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται και επιχειρούν ήδη 7 Tractores, 2 Erickson, 1 Bell214, 1 BK117. Μόλις δόθηκε εντολη σε 3 Tractores και 1 Chinoock και είναι στον αέρα. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πλέον, το μέτωπο κινείται προς το Ντράφι, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με τις ρυπές να φτάνουν τα οκτώ μποφόρ.

Διακοπή κυκλοφορίας

Η Τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία σε ορισμένους δρόμους.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία διακόπτεται στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς το Ντράφι, όπως και στις οδούς Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς την Πεντέλη.

Επίσης, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος, όπως και στις οδούς Καλλισίων και Παπαδιαμάντη, προς το Ντράφι.

Μήνυμα του 112 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα μέσω του 112 για τους κατοίκους των γύρω περιοχών, μέσω του οποίου τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

KMKJK

Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.  

Συνολικά, αυτή την ώρα επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 22 οχήματα, 11 αεροσκάση και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο του Ε.Σ. και 1 ακόμη ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

opok

Σημειώνεται πως η φωτιά είναι ορατή ακόμα και στον Πειραιά ,ενώ  το πύρινο μέτωπο κινείται προς το Ντράφι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής, εάν κριθεί αναγκαίο, τότε θα κινητοποιηθούν και άλλα εναέρια μέσα. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

kmk

Σύμμαχος των πυροσβεστών, πάντως, δεν είναι ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή.

ok


«Είναι μία δύσκολη φωτιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

«Δύσκολη» χαρακτήρισε τη φωτιά στην Πεντέλη ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι: «Η πυρκαγιά ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης και κινείται ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο με πάρα πολύ μεγάλη εναέρια δύναμη 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό» και συνέχισε: «Κατάσβεση κάνουν 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα και η δύναμη των Ρουμάνων πυροσβεστών με 28 πυροσβέστες, 3 υδροφόρα οχήματα κι ένα αναγνωριστικό. Είναι μία δύσκολη πυρκαγιά και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε».

Σημειώνεται πως μέχρι τις 18:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τέλος, με εντολή Αρχηγού ΠΣ σε γενική επιφυλακή, έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ