Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τσιάρας στα Παραπολιτικά 90,1: Θέσαμε για πρώτη φορά πλαίσιο ποινής για τον βιασμό ανηλίκων – Δεν υπήρχε ως ξεχωριστό αδίκημα στον προηγούμενο ΠΚ

«Τον τυποποιήσαμε ως αδίκημα-έγκλημα και θέσαμε τη ανώτερη ποινή, τα ισόβια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης

«Ως υπουργός Δικαιοσύνης σέβομαι απολύτως τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης και πρέπει να στεκόμαστε με πολύ μεγάλο σεβασμό απέναντι στις αποφάσεις της»
, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναφορικά με την δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Πολιτικά προσωπικά και η κυβέρνηση της ΝΔ με τον νόμο 4855 που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο θέσαμε για πρώτη φορά πλαίσιο ποινής για τον βιασμό ανηλίκων, τον τυποποιήσαμε ως αδίκημα-έγκλημα και θέσαμε τη ανώτερη ποινή, τα ισόβια, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα ανασταλτικού χαρακτήρα στην εκτέλεση της ποινής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει ο ευμενέστερος νόμος ανάλογα με τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Αν το αδίκημα είχε τελεστεί μετά την ψήφιση του νόμου 4855, θα τιμωρούνταν με ισόβια χωρίς τη δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης ποινής. Γιατί ο βιασμός ανηλίκων δεν υπήρχε ως ξεχωριστό αδίκημα στον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα», διευκρίνισε ο Κώστας Τσιάρας.

«Αν υπάρχει πολιτικός ή συνδικαλιστικός δάκτυλος πίσω από τα λαϊκά δικαστήρια είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Δε θα έπρεπε φαινόμενα εντάσεων να τα βλέπουμε να επαναλαμβάνονται», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Το κοινό περί δικαίου αίσθημα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη νομοθέτηση», δήλωσε επιπρόσθετα ενώ επισήμανε ότι «ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ απομείωσε όλες τις ποινές».

«Με τον νόμο μας η ποινή θα ήταν δις ισόβια και θα βρισκόταν εκτός φυλακής μέχρι το Εφετείο», είπε στη συνέχεια ο κ. Τσιάρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ