Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκενώνεται και η Ανθούσα – Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια (Εικόνες, βίντεο)

Στις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Πεντέλη έχουν φτάσει οι φλόγες, με τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη να βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Στις εικόνες που μεταδίδει το OPEN φαίνονται οι φλόγες που καίνε ήδη τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι και τους πυροσβέστες να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σώσουν τα σπίτια.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

 


Νωρίτερα ζητήθηκε η άμεση εκκένωση της περιοχής Ντράφι από την Πολιτική Προστασία, η οποία κάλεσε τους κατοίκους να μετακινηθούν προς την Παλλήνη, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών και των αρμοδίων.

«Δύσκολη» χαρακτήρισε τη φωτιά στην Πεντέλη ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι: «Η πυρκαγιά ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης και κινείται ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο με πάρα πολύ μεγάλη εναέρια δύναμη 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό» και συνέχισε:
«Κατάσβεση κάνουν 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα και η δύναμη των Ρουμάνων πυροσβεστών με 28 πυροσβέστες, 3 υδροφόρα οχήματα κι ένα αναγνωριστικό. Είναι μία δύσκολη πυρκαγιά και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε».

112_alert

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα δύο μέτωπα της φωτιάς στην Πεντέλη, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε αν κριθεί απαραίτητο, να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν. Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, οι κάτοικοι στις περιοχές Παντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, θα πρέπει να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υπευθύνων, αν κριθεί απαραίτητο να ειδοποιηθούν για να εγκαταλείψουν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ